AK Parti’den dikkat çeken 'Erken Seçim' mesajı AK Parti’den dikkat çeken 'Erken Seçim' mesajı

İnşası ve mülkiyeti Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Fikri Bayrıl Tesisleri’nde su tesisatının kaçak olduğunu beyan eden yani kendi malını kötüleyen ve denetimini kusurlu yaptığını ilan eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa FK’ya 9 Milyon 866 Bin 757 Lira 50 Kuruşluk astronomik rakamlarda su faturası gönderirken; kendi bünyesinde de bir cezalandırma yapacak mı? Yıllardır aynı su tesisatı kullanılan tesisin denetimini gerçekleştirmeyen MASKİ çalışanlarına karşı suç duyurusunda bulunacak mı, su tesisatını döşeyen firma hakkında yasal yollara başvuracak mı, merak ediliyor.

“Biz Manisa’yız” sloganıyla katıldığı her platformda Manisalılık bilincini aşılayan, ulusal spor arenasında Manisa’yı başarıyla temsil eden, her yıl 250 yeni çocuğa futbol oynama imkanı sunan, şu ana kadar milli takımlara gönderdiği 28 futbolcu ile adını en iyiler arasına yazdıran Manisa Futbol Kulübü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in siyasetine kurban edilmeye devam ediyor.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde “Manisa FK’yı kapatacağım” sözleri üzerine oluşturduğu seçim stratejisini, seçimleri kazandıktan hemen sonra kulübü tesislerden tahliye edeceği söylemlerine devam eden CHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, akıl almaz yıldırma politikalarına devam ediyor.

MASKİ EKİPLERİ “EMİR BÜYÜK YERDEN GELİYOR!” DEYİP YOLLARI KAPATTI

Geçtiğimiz haftalarda kulübün sözleşmeli kiracısı olduğu Fikri Bayrıl Spor Tesisleri’ne girerek, tesisin suyunu kesen Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MASKİ ekipleri, “Emir büyük yerden geliyor” diyerek bir sonraki gün de tesisin önünde kazı çalışması başlatmış ve kulübe giden yolları kapatmıştı.

MASKİ KAÇAK SU İDDİALARINDA BULUNMUŞTU

MASKİ, Manisa FK’nın kaçak su kullandığını tespit ettiğini duyururken, Manisa Futbol Kulübü ise iddialara yanıt vererek, MASKİ'nin ‘yıldırma politikası’ güttüğünü ve itiraz hakkını kullanacaklarını belirtmişti.

Manisa FK, yaptığı yazılı açıklamada tüm hukuki yolları kullanarak, kulübe karşı başlatılan itibarsızlaştırma girişimlerine bir son vereceklerini duyurarak, söz konusu kaçak olduğu öne sürülen borunun kazı yapılan alana sonradan eklenmesinin mümkün olmadığını açıklamıştı.

YERİN ALTINDAKİ SU TESİSATINDAN MANİSA FK’YI SORUMLU TUTTUTLAR

Açıklamanın devamı ise Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yıldırma politikası uyguladığını kanıtlar nitelikte: “Kiracısı bulunduğumuz tesis mülkiyeti Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ait olup, inşası da ilgili idare tarafından yapılmıştır. Kazı yapmak suretiyle ancak tespiti mümkün olan ve kaçak olduğu iddia edilen bu borunun kulübümüz tarafından sonradan monte edilmesinin mümkün olmadığı aşikardır. Kulübümüz, konuya ilişkin itiraz hakkını sonuna kadar kullanacaktır.”

MANİSA BÜYÜKŞEHİR'DEN MANİSA FK'YA 10 MİLYON TL'LİK SU FATURASI

Bu gelişmelerin ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden yeni bir hamle daha geldi.

Manisa Büyükşehir'den Manisa FK’ya kaçak su bedeli olarak 9.866.757,50 TL su faturası çıkarıldı.

Hangi ölçümlere göre faturalandırıldığı belli olmayan su bedelinin yüksek olması ise bu hesabı hangi akılla neye göre yaptınız sorusunu getirdi. 

KENDİ HATALARININ BEDELİNİ MANİSA FK’YA ÖDETMEK İSTİYORLAR

İnşası ve mülkiyeti Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan tesisin, su tesisatı işinin de Manisa Büyükşehir Belediyesi’nce yapıldığını göz ardı eden mevcut CHP’li belediye, Manisa FK’yı kiracısı olduğu tesiste hem su kullanım hakkını elinden alarak mağdur etmiş oldu hem de akıl almaz yükseklikte bir fatura göndererek, Manisa FK'nın öne sürdüğü yıldırma politikasına yeni bir boyut kazandırmış oldu.

BÜTÜN ŞEHRİN SU FATURASI MANİSA FK’YA MI KESİLDİ?

Manisa Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Manisa Futbol Kulübü’ne gönderilen tebligatta 2024 yılı Ağustos ayı su faturasına yansıyan ücretler şöyle:

Atık su ücreti 3.150.407,85 TL, Büyükşehir Belediyesi katı atık bertaraf bedeli 37.485,00 TL., KDV (%1) 63,008,16 TL., KDV (%10) 315,040,79 TL., su geliri 6,300.815,70 TL.

Toplamda 9 Milyon 866 Bin 757 Lira 50 Kuruş Ağustos ayı su faturası ile karşı karşıya kalan Manisa Futbol Kulübü gelen bu astronomik fiyattaki su faturasına itiraz edeceklerini duyururken, gelen su faturasının nasıl bu kadar yüksek fiyatta olduğuna şaşırmış durumda.

KÖTÜ EV SAHİBİ KİRACIYI TESİS SAHİBİ YAPTIRIR!

Ev sahibinden dertli kiracılar listesine adını ilk sıradan yazdırmaya örnek teşkil edecek bir olayla karşı karşıya kalan Manisa Futbol Kulübü’nün yaşadığı bu olay, mahkemeye taşınacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, Manisa FK’ya kiracı oldukları tesiste daha neler yapacağı merak konusu olurken, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin mülklerinde kiracısı olan tüm Manisalılar artık korkmaya başladı. Kendi mülklerinin hatasını kiracıya ödetmeye çalışan Manisa Büyükşehir Belediyesi, ‘hem suçlu hem güçlü’ dedirtti.

Kaynak: Haber Merkezi