Manisa Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yaparak Midilli Adası'na düzenlenen İZDENİZ seferlerine katılmak isteyen Manisalılar için Alsancak Limanı’na ücretsiz ulaşım hizmeti başlatma kararı aldı.

Söz konusu ücretsiz ulaşım projesinden bağımsız olarak Midilli için verilmesi gereken kişi başı 80 Euro (2.933,71 Türk Lirası) olan kapı vizesi ücreti ve gidiş-dönüş 68 Euro (2.493,69 Türk Lirası) olan bilet fiyatları bazı vatandaşlar tarafından pahalı bulununca ücretsiz ulaşım hizmetinin gerekliliği de tartışılan konular arasına girdi.

Özgür Özel'den yeni vaatler: Bir sıfır atın! Özgür Özel'den yeni vaatler: Bir sıfır atın!

Tartışmaya katılan isimlerden biri de Yunusemre Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Erdinç Yavaşlı oldu. CHP’li Yavaşlı sosyal medyada paylaşılan Midilli seferi haberlerinden birinin altına, “En büyük eksiğimizdi...” yazarak tepkisini dile getirdi.

Kapı Vizesi 80 Euro (2 bin 933 TL)

İzmir-Midilli gemisi, çarşamba ve cuma sabahları 08.30’da İzmir Limanı’ndan kalkıyor. Cuma ve pazar akşamları ise 17.00’de Midilli’den dönüş için hareket ediyor. ‘Kapıda vize uygulaması’ kapsamında seyahat edecek yolcuların, başvuru öncesi İZDENİZ Satış Ofisi’ni arayarak randevu alması ve istenen evrakların yolculuktan en az beş gün önce ofise iletilmesi gerekiyor. Yetişkin yolcular, kişi başı 80 Euro olan kapı vizesi ücretini, İzmir Marina’da yer alan İZDENİZ Satış Ofisi’ne, hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında ‘şahsen’ teslim etmesi gerekiyor. 0-18 yaş grubu için vize ücreti ise kişi başı 20 Euro. Kapı vizesi en fazla 6 gece, 7 gün ve tek girişli olarak verilebiliyor. Sadece bilet alınan ada için geçerli vize ile başka adaya geçiş yapılamıyor.



Gidiş-dönüş bilet ücreti 68 Euro (2 bin 493 TL)
Bilet fiyatları, cuma hareketli seferlerde (cuma gidiş-pazar dönüş) 0-7 yaş tek yön 5 Euro, gidiş -dönüş 8 Euro; 8-18 yaş tek yön 22,5 Euro, gidiş- dönüş 34 Euro; tam bilet tek yön 45 Euro, gidiş-dönüş 68 Euro.
Çarşamba hareketli seferlerde bilet ücretleri ise (çarşamba gidiş-cuma dönüş) 0-7 yaş tek yön 5 Euro, gidiş -dönüş 8 Euro; 8-18 yaş tek yön 20 Euro, gidiş-dönüş 30 Euro; tam bilet tek yön 40 Euro, gidiş-dönüş 60 Euro.

Kaynak: Haber Merkezi