Asgari ücretle ilgili 7 senaryo… İşte ortaya çıkan rakamlar! Asgari ücretle ilgili 7 senaryo… İşte ortaya çıkan rakamlar!

Manisa, Türkiye’de taksi hizmetinin en pahalı olduğu şehirler arasında yer alıyor. Manisa taksi ücretleri 2024 yılında ne kadar oldu? Taksi ücreti hesaplama işlemlerini sizler için aktarıyoruz. Buna bağlı olarak Bornova İzmir Manisa arası taksi ücreti gibi örnek hesaplamaları da derledik. İşte ayrıntılar…

Manisa Taksi Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Manisa taksi fiyatları 2024 yılının en fazla merak edilen başlıklarından birisi oldu. UKOME Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, toplu taşıma araçları bilet ve taksi fiyatlarına Temmuz ayında zam geldi. Zam oranları tarifenin detaylarına göre değişirken, indi bindi ücretleri açısından Türkiye’nin taksi hizmeti en pahalı şehirlerinden birisi Manisa oldu. İşte detaylar…

Manisa Taksi Ucretleri 3

Manisa Taksi Ücretleri 2024: Güncel Tarifeye Göre

Taksi hizmeti, günlük yaşam içerisinde vatandaşların yoğun olarak talep ettiği seçenekler arasında yer alıyor. Yakıt maliyetlerinin artması, Türkiye’nin pek çok şehrinde taksi fiyatlarının artmasına neden oldu. İndi bindi, taksimetre açılış ve km ücretlerini sizler için derledik…

Manisa taksi ücretleri 2024 yılında gelen zamlarla birlikte aşağıdaki gibidir:

Manisa Taksimetre Açılış Ücreti

23 TL

Manisa Kilometre Başına Taksi Ücreti

28 TL

Manisa 1 Saat Taksi Fiyatları

210 TL

Manisa Taksi Birim Mesafe Ücreti (100 m)

2,80 TL

Manisa Taksi Birim Saat Ücreti (1 Dakika)

3,50 TL

Manisa Taksi İndi Bindi Ücretleri

100 TL

NOT: Manisa taksi fiyatları, tablodan da anlaşılacağı üzere kilometre, açılış ücreti ve yolculuk süresi ile alakalı olarak değişebilecektir. Bu nedenle ilgili hizmeti kullanmadan önce şoför ya da görevli kişilerden ücret detaylarını öğrenmenizi öneriyoruz.

Manisa taksi ücreti 2024 bilgileri detaylı bir şekilde inceleyelim…

Manisa Taksimetre Açılış Ücretleri

Manisa’da taksi ücretleri açısından en çok merak edilen tarife detayı, genellikle açılış fiyatlarıyla alakalı gerçekleşiyor. UKOME Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan yeni tarifede taksimetre açılış ücretleri de zamlandı! İşte yeni fiyatlar….

Manisa taksi ücretleri 2024 yılında taksimetre açılışı için aşağıdaki gibidir:

  • Manisa taksimetre açılış ücretleri yeni tarifeye göre 23 TL olarak belirlenmiştir.

Manisa Taksi KM Ücreti (Kilometre Başına)

Manisa taksi ücretleri için yeni tarifede kilometre başına belirlenen fiyatlar dikkat çekiyor. Artan maliyetlerle birlikte uygulanan zam oranlarının en fazla olduğu tarife, kilometre ücretlerine gerçekleşmiştir. Buna göre yeni tarifede Manisa taksi km ücreti ne kadar oldu? İşte yanıtı….

Manisa taksi fiyatları 2024 yılında kilometre başına şu şekildedir:

  • Manisa 1 KM Taksi Ücreti: 28 TL
  • Manisa 100 Metre Taksi Ücreti: 2,80 TL

Manisa Taksi Ücreti: İndi Bindi Fiyatları

Manisa taksi ücretini merak eden kullanıcılar, daha çok kısa mesafeler için geçerli olan indi bindi fiyatlarını araştırmaktadır. Manisa taksi zammı için en fazla indi bindi fiyatlarında zam gerçekleşti. Türkiye genelinde indi bindi taksi ücretlerinin en fazla olduğu şehirlerden birisi de Manisa oldu. İşte ücret detayları…

Manisa taksi ücretleri 2024 yılında indi bindi kısa mesafe hizmeti için şu şekildedir:

  • Manisa’da indi bindi taksi fiyatları yeni tarifeye göre 100 TL olarak belirlenmiştir.

Bornova Manisa Arası Taksi Ücreti Ne Kadar?

İzmir Bornova Manisa arası taksi ücretleri bir başka merak konusu… İki şehrin yakın olması, ulaşım açısından taksiyi önemli bir alternatif konumuna taşıyor. Bu bakımdan Manisa taksi ücretlerini iki şehir arasındaki yolculuklar için de inceleyeceğiz.

Manisa İzmir Bornova arası taksi ücreti şu şekildedir:

  • Manisa’nın merkez Yunusemre ilçesinden hareketle İzmir Bornova’ya en kısa mesafe ortalama olarak 48 km civarındadır.
  • Buna göre Manisa ve Bornova arası taksi ücreti 1.350 TL civarında olacaktır.
  • İlgili ücret kalkış ve varış noktalarına göre değişiklik gösterecektir.

Manisa Taksi Ucretleri 2

Manisa Taksi Ücreti Hesaplama Nasıl Yapılır?

Manisa’da taksi ücretlerini detaylı bir şekilde sizler için inceledik. Şimdi kısaca Manisa taksi ücreti hesaplama işlemlerini örnek yardımıyla aktaralım.

Manisa taksi ücretleri için mevcut tarifeye göre yapacağınız 10 km yolculukta ne kadar ödeyeceğinizi aşağıdaki adımlarla bulabilirsiniz:

  • Taksimetre Açılış Ücreti + (KM Başına Ücret x Yol Mesafesi)
  • Manisa’da 10 kilometre taksi hizmeti için yaklaşık olarak 23 TL + 28 x 10 TL = 303 TL ödeme talep edilecektir.
  • Mesafe ya da kullanım süresi değiştikçe uygulanacak tarife de değişebileceğinden dolayı, kendi yolculuğunuza göre bu hesaplama adımlarını güncellemeniz önerilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Manisa taksi ücretleri konusuyla ilgili en çok sorulan soruları yanıtladık:

İzmir Manisa arası taksi ücreti ne kadar?

İzmir ve Manisa arasında taksi fiyatları yol mesafesi, süre ya da köprü – geçiş noktaları gibi kıstaslara göre değişecektir. Ancak ortalama olarak Bornova ve Manisa arası taksi ücretinin 1.350 TL civarında olduğunu söyleyebiliriz.

Manisa'da taksi ücretlerine ne kadar zam geldi?

Manisa’da taksi fiyatları, açıklanan tarifeye göre ortalama olarak %50 oranında zamlanmıştır. Taksimetre açılış ücreti, indi bindi ücreti ve kilometre başına fiyatlar gibi ayrı tarifelere göre farklı oranlar söz konusu olabilecektir

Muhabir: Özkan Çelik