Gölcük Yaylası, İzmir’in ilçelerinden Ödemiş’e bağlı, Bozdağlar olarak bilinen Manisa ve İzmir arasındaki sıradağlar üzerinde bulunuyor. Özellikle bahar aylarında ve yaz aylarında ziyaretçilerini ağırlıyor. Gölcük yaylası yaklaşık olarak 900 rakımda bulunmaktadır. İsmini Gölcük Gölü’nden almaktadır. Gölcük Yaylası’nın bulunduğu bölge itibarıyla serin bir yaz günleri yaşatır. Bu nedenle Manisa ve İzmir’in merkezinden de ziyaretçilere ev sahipliği yapmaktadır.

Çevresinden Daha Serin

Gölcük yaylası İzmir Merkez ve Ödemiş’e göre daha serin. Bu sebeple özellikle Ödemişliler tarafından yazın serinlemek amacıyla sık sık ziyaret ediliyor. Ayrıca Manisa ve İzmir’den hafta sonu Gölcük’e ziyarete gelen çok kişi var.

Yaklaşık 1100 rakımda tektonik hareketlerle oluşan Gölcük Gölü'nün çevresindeki yemyeşil bitki örtüsü ziyaretçilere sakin ve huzurlu bir ortam sunuyor.

Gölcük’te, kıyı restoranları, çay bahçeleri, piknik alanları, orman için yürüyüş yolları, yöresel ürünlerin ve el işlerinin satıldığı çeşitli dükkan ve tezgahlar da bulunuyor.

Serin havasıyla dikkat çeken Gölcük yaylası özellikle yaz aylarında sık sık ziyaret ediliyor.

Gölcük Yaylasına Nasıl Gidilir?

Gölcük Yaylası’na İzmir’den özel araç ile ulaşabilmek için 2 farklı alternatif yol bulunmaktadır. İlk olarak İzmir-Kemalpaşa-Ankara güzergahında ilerleyerek Salihli öncesinde Sart Harabeleri önünden çıkılarak varılabilir. Ödemiş-Zeytinlik bölgesinden de dağ yoluna doğru çıkılabilir.

Gölcük Yaylası’na ulaşabilmek için İzmir’den direkt giden bir ulaşım aracı bulunmamaktadır. Gün içerisinde birkaç kez Basmane-Ödemiş tren seferi mevcuttur. Trenden inildikten sonra otogardan kalkışı olan Gölcük dolmuşları ile gidebilirsiniz.

Gölcük Yaylası’nda Gezilecek Yerler

Müdür Aktaş’tan Jandarma Komutanı İlhan Şen’e hayırlı olsun ziyareti Müdür Aktaş’tan Jandarma Komutanı İlhan Şen’e hayırlı olsun ziyareti

Gölcük Gölü’nün etrafı yaklaşık olarak 5 kilometrelik bir alandır. Gölün etrafında yürüyüş yapılabilir.

Etrafta yemek yiyebileceğiniz restoranlarda bulunmaktadır. Aynı zamanda piknik yapmak için de mevcut alanlar bulunmaktadır. Rahatlıkla yürüyebileceğiniz, doğanın keyfini doyasıya çıkarabileceğiniz güvenli alanlarda mevcuttur. Sevdiklerinize hediye almak istiyorsanız, butik dükkanları da gezebilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi