8 Temmuz Pazartesi Manisa altın fiyatları 8 Temmuz Pazartesi Manisa altın fiyatları

2024 yılı YKS sonuçlarının açıklanmasına sayılı günler kala Üniversiteler veliler ve öğrenciler tarafından araştırılıyor. Öğrencinin yerleşeceği üniversitenin önemli olduğu kadar kalacağı yurt da önem teşkil ediyor. 

Üniversite tercihlerinden sonra yurt genelinde tüm öğrenciler için yurt arayışı başlıyor. Durum böyle olunca yurt fiyatları da oldukça merak ediliyor.  Bu sene üniversite okumak için Manisa’yı tercih edecek öğrencilerimiz de Manisa yurt fiyatlarını merak ediyor. Sizin için Manisa yurt fiyatları 2024 yılında ne kadar oldu araştırdık…

Manisa Yurt Fiyatları 2024

Manisa’da yer alan Celal Bayar Üniversitesi ve üniversiteye bağlı meslek yüksekokulları tercih edecek öğrenciler tarafından yurt fiyatları oldukça merak ediliyor. Hem KYK hem de özel yurt fiyatlarına bakalım…

Manisa Yurt Fiyatlari 1

Manisa KYK Yurdu Fiyatları 

Bilindiği üzere Manisa bünyesinde bir devlet üniversitesi bulunduruyor. Bu nedenle Manisa KYK yurt seçeneği de bulunan illerimiz arasında yer alıyor.

Bu yıl ilk kez üniversiteli olan adayların KYK yurtlarına başvuru yapması bekleniyor. KYK yurt başvuru tarihi henüz belli değil. Üniversite sınav sonuçlarının ardından belli olması beklenen tarihe ek olarak ücretler de oldukça merak ediliyor. 

KYK yurt tipleri, 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip olarak sıralanıyor ve bu tiplere göre değişiklik gösteriyor. Yapılan bu sınıflandırma; odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, içerisinde tuvalet banyo olması gibi özelliklere göre belirleniyor. 

En uygun KYK yurdu 1. tip olurken, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak seçeneklerde yer alıyor.

KYK yurt ücretleri tiplere göre aşağıdaki gibidir:

Tip

Aylık Ücret

Depozito Bedeli

Tip 1

345 TL

855 TL

Tip 2

405 TL

1.020 TL

Tip 3

405 TL

1.020 TL

Tip 4

480 TL

1.110 TL

Tip 5

510 TL

1.200 TL

Tip 6

570 TL

1.365 TL

NOT: Yukarıdaki KYK yurt fiyatları 2023-2024 öğretim döneminde geçerli olan fiyatlardır. Yeni dönemde ücretlerin değişmesi halinde tablo güncellenecektir.

Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ise ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denilmektedir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli ücreti yer almaktadır. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık göstermektedir. İlgili banka ATM’lerinde veya GSB Yurt ve Kredi Ödemeleri ekranında yer alan tutar otomatik olarak görülmekte ve ödeme yapılabilmektedir. 

Manisa devlet yurt fiyatları bu şekilde belirtilebilir. Devlet yurtlarına ek olarak özel yurtlarda kalmak isteyenler için de seçenekler bulunmaktadır.

Manisa Yurt Fiyatlari 5

Manisa Özel Yurt Fiyatları 

Manisa özel yurtları tek kişilik oda, iki kişilik oda, üç kişilik oda, kahvaltı ve yemek kalitesi, personel sayısı ve okul ile yurt arasında ücretsiz servisinin olması, Üniversiteye yakınlığı vb. etkenlerin varlığı gibi durumlara göre fiyatlandırılmaktadır.

Manisa özel yurt fiyatları odada kalacak kişi sayısına göre kampüse yakın yemekli - yemeksiz olarak; Kız Yurtları bir eğitim yılı olarak 29.500 TL ile 60.000 TL arasında değişmektedir. Ortak banyo ve tuvaletli 3 kişilik ya da 4 veya 6 kişilik odalarda fiyatlar uygun olurken, içerisinde banyo ve wc olan tek kişilik odaların fiyatları daha yüksek olarak karşımıza çıkmaktadır. 

İster kız yurdu olsun isterse erkek yurdu olsun fiyatlara etki eden faktörler aynıdır. Manisa özel yurt fiyatlarını etkileyen faktörler aşağıdaki gibidir:

  • Üniversiteye ve kampüse yakınlık
  • Odada kalacak kişi sayısı
  • Deprem yönetmeliğine uygun sağlam bina olması
  • Yurt idari personelinin öğrenciye yurtta sağlayacağı huzur ve güven
  • Final ve vizelerde özel yurtta öğrenciye ücretsiz verilen gece çorbası, Ramazan ayında sahur yemeği
  • Tek kişilik veya 3 kişilik oda fiyatları
  • Katlara konan sebillerde ücretsiz sıcak ve soğuk su
  • Kahve otomatı, bilardo vb. oyun araçları
  • Spor salonları

Yukarıdaki gibi öğrenci memnuniyeti odaklı tüm her şey göz önünde bulundurulduğunda özel yurtların fiyatları 57.000 TL’ye kadar yükselebilmektedir. 

Manisa Turgutlu Yurt Fiyatları 

Manisa Celal Bayar Üniversitesine bağlı olarak Turgutlu ilçesinde yer alan Turgutlu Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan çeşitli bölümlerle öğrencilerini beklemektedir. Bu meslek yüksekokulunu tercih edecek öğrenciler için yurt fiyatları da önemli bir konudur. 

Manisa Turgutlu yurt fiyatları 2024 yılında yaklaşık olarak şu şekildedir:

  • Manisa Turgutlu yurt fiyatları 25.000- 55.500 TL arasında değişmektedir.

Manisa Demirci Yurt Fiyatları

Manisa yurt fiyatları söz konusu olduğunda Manisa Demirci Meslek Yüksekokulunu tercih etmek isteyenler tarafından buradaki yurt fiyatları da merak ediliyor. Manisa Demirci ilçesinde yer alan yurtlar sayıca az ve bu nedenle fiyat skalası geniş değil.

Manisa Demirci yurt fiyatları aşağıdaki gibidir:

  • Manisa Demirci yurt fiyatları 25.000- 40.000 TL arasında değişmektedir.

Manisa Akhisar Yurt Fiyatları 

Manisa Akhisar’da bulunan ve Bilgisayar Programcılığı, Elektrik ve Kimya gibi bölümlerin yer aldığı meslek yüksekokulu daha çok erkek öğrenciler tarafından tercih ediliyor. İlçede bu nedenle daha çok erkek öğrenci yurdu yer alıyor. 

Manisa Akhisar yurt fiyatları ortalama şu şekildedir:

  • Manisa Akhisar yurt fiyatları 26.500- 57.000 TL arasında değişmektedir. 

Manisa Yurt Fiyatlari 4

Manisa Öğrenci Apart Fiyatları

Devletin sağladığı KYK yurtları, il genelinde yer alan öğrenci yurtları ve öğrencilerin ev kiralaması dışında yer alan bir diğer konaklama seçeneği ise öğrenciler için kurulan apartlar. 

Manisa’da tercih edilecek olan “Manisa Kız Öğrenci Apartı” veya "Manisa'daki Erkek Öğrenci Apartı" adı ile konaklanabilecek tüm yerler, Gençlik ve Spor Bakanlığı Özel Yurtlar Yönetmeliğine tabi olması sebebiyle yurtlarla aynı şartları taşımaktadır.

  • Manisa Öğrenci apartı adı altında kiralama yapan apart ücretleri yemeksiz 28.000 TL ile 36.000 TL arasındadır.

Muhabir: Özkan Çelik