Manisa’nın Akhisar ilçesinde birlikte yaşadığı 19 yaşındaki hamile kadını sokak ortasında sopayla döven şahıs serbest bırakıldı!

Genç kadını sokak ortasında öldüresiye döven 37 yaşındaki sanığa hakaret suçundan 9 ay 15 gün, kasten yaralama suçundan ise 10 ay hapis cezası verildi.

Sanık Yılmaz A. adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Darp edilen kadının korkuları yeniden başlıyor…

Hamile Kadını Sokak Ortasında Sopayla Dövdü

Manisa’nın Akhisar ilçesinde 16 Ağustos tarihinde meydana gelen olayda, birlikte yaşadıkları öğrenilen Yılmaz A. (37) ile Sude Naz A. (19) sokakta tartışmaya başladı. Kendisinden kaçmaya çalışan Sude Naz A.’ı çay ocağı önünde yakalayan Yılmaz A., hamile olan kadına çocuğunun ve vatandaşların gözü önünde şiddet uygulamaya başladı.

Elindeki sopayla defalarca Sude Naz A.’a vuran Yılmaz A. daha sonra vatandaşlar tarafından linç edilmek istenince olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen ve 18 suç kaydı bulunan Yılmaz A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çay Ocağına Sığındı: Tanıklar Konuştu

Akhisar 4. Asliye Ceza Mahkemesinde devam edilen ikinci duruşmada tanık beyanları dinlendi. Tanıklardan Erkan Ç., Sude Naz’ın yardım isteyerek çay ocağındaki müşterilerin yanına geldiğini ardından Yılmaz A.’ın gelerek Sude Naz’ı darp ettiğini söyledi.

Yılmaz A.’ın ağabeyi Mehmet A. olayın yaşandığı gün Sude Naz’ın Yılmaz A.’ın köyüne gitmek istememesi sebebiyle arabada tartışmaya başladıklarını. Daha sonra Sude Naz’ın çocuğuyla beraber arabadan indiğini ve Yılmaz A.’ın arkadan araçtan indiğini belirterek yaşananları görmediğini söyledi.

“Bir Sinirle Yaşandı Tahliyemi İstiyorum” Dedi: Serbest Bırakıldı

İşlediği suçu kabul eden Yılmaz A., bir sinirle olayın meydana geldiğini ve tahliyesini istedi. Davada Yılmaz A.’a hakaret suçunda 9 ay 15 gün, kasten yaralama suçundan ise 10 ay hapis cezası verilirken A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir'de polisi kaputta sürükleyen sürücü hakkında yeni gelişme! İzmir'de polisi kaputta sürükleyen sürücü hakkında yeni gelişme!

Genç Kadın Beklediği Sonucu Alamadı

Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan Sude Naz A.’ın avukatı Meray Mollaibrahimoğlu Eraslan, davanın sonuçlandığını ancak bekledikleri sonucu alamadıklarını belirterek, "Yapılan şiddet ve hakaretten kaynaklı olarak davanın sonuçlanmasıyla bir üzüntü içerisindeyiz. Çünkü alınan cezalar, her zaman olduğu gibi kadına şiddette bir önemini vurguluyor. Aldığı ceza o kadar az ki sanık tahliye ediliyor ve S.N.A.'nın şu an bir can güvenliği yok. Bugün yaralamadan alınan cezada yarın için belki de bir ölümüyle sonuçlanabilir. Bu nedenle verilen cezaların azlığından kaynaklı olarak üzüntümüzü dile getirmek istiyoruz." dedi.

Eraslan dava sonucunun istinafa taşıyacaklarını söyledi.  

Kaynak: İHA