Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki Kocatepe, Gediz, Bayındırlık, İshak Çelebi ve Dilşikar Mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm projesinin Tabane ayağı, iddialara göre beklenmedik bir duraksamayla karşı karşıya kaldı.

Manisa'da Kentsel Dönüşüm Karmaşası

Proje kapsamında Tabane olarak bilinen bölgede çalışmalar durdu ve inşaat malzemelerinin araçlara yüklendiği görüldü. Bu durumu fark eden vatandaşlar, hemen polisi arayarak endişelerini dile getirdi. Bölgede yüzlerce evin yıkımı ve yeni inşaat çalışmalarının başlatılmasının ardından kentsel dönüşüm projesinin duraklaması, mahalle sakinlerini tedirgin etti. Ortaya atılan bilgilere göre, yüklenici firmanın değiştiği öğrenildi.

AK Parti’den dikkat çeken 'Erken Seçim' mesajı AK Parti’den dikkat çeken 'Erken Seçim' mesajı

Başkan Durbay: Belediye Paydaş Değil

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, geçmiş dönemde kentsel dönüşüm mağduru vatandaşlarla bir araya gelmiş ve belediyenin proje ortağı olmadığını açıklamıştı. Başkan Durbay, İshak Çelebi ve Kocatepe Mahallesi’nde mağdur olan ve belediye önünde toplanan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, belediyenin bu projenin bir paydaşı olmadığını ancak vatandaşların mağduriyetine duyarsız kalamayacağını belirtmişti. “Vatandaşım mağdursa ben de mağdurum” diyen Durbay, belediye olarak ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını ifade etmişti.

Kaynak: Haber Merkezi