Son yılların en sıcak ve kurak günlerinde Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ)’nin her gün şehrin belirli bölgelerinde su kesintisi yapması vatandaşlardan tepki toplamaya başladı.

‘2 Ton Su 1 TL’ İçin Sondaj İhaleleri İptal Edildi

Ciddi bir su krizinin ortasında bulunan Manisa’da, yeni gelen yönetimin sondaj ihalelerini, seçim döneminde vadedilen ‘2 ton su 1 TL’ projesi ve tasarruf tedbirleri nedeniyle iptal ettiği iddia edildi.

MASKİ’nin Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP)’a yaptığımı bildirime göre iptal nedeni, “Yerel seçimlerden sonraki 1. olağanüstü genel kurul toplantısında alınan karar gereği ücret tarifesinde değişiklik yapılarak, su birim fiyatlarında indirime gidildiğinden bütçe dengesizlik problemleri ortaya çıkacağından iptal edilmiştir.” denildi.
 

İhaleler Turgutlu ve Çevresinde Su Rezervi Düştüğü İçin Yapılmıştı

Gelen bilgilere göre önceki dönem yönetimi tarafından Turgutlu ve çevre bölgelerde su rezervinin düşmesi nedeniyle seçimlerden önce olası su kesintilerini önlemek adına Mart ayında sondaj ihalesine çıkıldığı öğrenildi.

Ancak yeni yönetimin su indirimi nedeniyle oluşacak bütçe dengesizliğini önlemek ve tasarruf tedbirlerine uymak adına sondaj ihalelerini iptal ettiği ve bugünlerde yaşanan su kesintilerinin de bu nedenle meydana geldiği öne sürüldü.

CHP’li belediye başkanı Kadir Aydar’a siyasi yasak CHP’li belediye başkanı Kadir Aydar’a siyasi yasak

Öte yandan yeni yapılan sondaj ihalelerinde de köylerin kapsam dışı bırakıldığı ve merkezlere yoğunlaşıldığı da edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Kaynak: Haber Merkezi