Sigarada ilk zam JTI grubuna geldi! Sigarada ilk zam JTI grubuna geldi!

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde üreticiler tarafından çekirdek kabağı, soya fasulyesi, yağlık ayçiçeği, istiridye mantarı, tohumluk mısır ve melisa gibi farklı ürünleri yetiştiriliyor. İlçede şimdi de 500 metrekarelik örtülü alanda salep üretimine başlandı.

Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı, salep üretimine ilişkin yaptığı açıklamada, ilçe çiftçilerinden Kazım Eğriboyunoğlu'nun salep yetiştirmek için kolları sıvadığını söyledi.

Genç çiftçinin 500 metrekarelik örtülü alanda deneme üretimine başladığını ifade eden Başkan Özarı, ziraat odası olarak her zaman teknik destek konusunda çiftçilerin yanında olduklarını belirtti.

Salep içeriğinde bulunan besin değerlerini de paylaşan Özarı, “Salep orkidelerinin yumruları türlere göre değişmekle beraber yaklaşık olarak yüzde 50 bitkisel müsilaj, yüzde 24 nişasta, yüzde 1 şeker ve yüzde 10 protein içermektedir” dedi.

Salebin sağlık sektöründe de kullanıldığına dikkat çeken Özarı, şöyle konuştu:

“Ülkemizde salep tıbbi bitki olarak ülser tedavisinde, üst solunum yolları rahatsızlıklarının tedavisinde ve müsilaj olarak kullanılmakta ayrıca dondurmalarda katkı maddesi olarak erime noktasının yükseltilmesinde ve geleneksel sıcak içecek olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır."

Kaynak: Haber Merkezi