Türkiye, "Yenidoğan Çetesi" skandalıyla çalkalanıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) haksız kazanç sağlamak amacıyla yenidoğan bebeklerin yoğun bakımda tutulduğu ve ölümlerine neden olunduğu iddiaları gündemi sarsarken bu vahim olay, Meclis'e taşındı.

AK Parti, Sağlık Bakanı ve doktor milletvekillerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantı sonucunda, bebek ölümleriyle ilgili tüm iddiaların detaylı bir şekilde incelenmesi için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması önerisi sunuldu.

FETÖ’de kavga başladı! Cenaze konusunda anlaşamadılar: Cenaze kaçırılabilir! FETÖ’de kavga başladı! Cenaze konusunda anlaşamadılar: Cenaze kaçırılabilir!

Genel Kurul’da siyasi parti gruplarının da destek verdiği bu öneri kabul edildi. Komisyon, özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerinin nedenlerini araştıracak ve sorumluları tespit etmeye çalışacak.

Yenidoğan Çetesi Nedir?

Yenidoğan Çetesi, İstanbul’da 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla işbirliği yaparak, acil durumdaki bebek hastalarını önceden anlaşmalı özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine yönlendiren bir grup olarak tanımlanıyor.

Bu bebeklerin gereksiz yere yoğun bakımda tutulduğu, tedavi edilmeyerek ölümlerine sebep olunduğu ve böylece SGK’dan haksız kazanç sağlandığı iddia ediliyor.

Çetenin faaliyetleri, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne yapılan bir ihbarla 27 Mart 2023'te ortaya çıkarıldı ve soruşturma süreci başlatıldı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı derinleştirerek çetenin faaliyetlerini incelemeye aldı.

Kaynak: İHA