Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) milyonları ilgilendiren bir karara imza attı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliği'nde yapılan değişiklik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) ilgili Kurul kararı ise internet sitesinde duyuruldu.

Kredi Kartı Borçlarına 60 Ay Vade

BDDK’nın açıklamasına göre, bireysel kredi kartlarında dönem borcunun ödenmesi gereken asgari tutarını ödemeyen kart sahipleri, borçlarını talep etmeleri halinde 60 aya kadar vade ile yapılandırabilecek. Bu süreçte, kredi kartı borcunun %50'si ödenene kadar kart limitleri artırılamayacak. Bu düzenleme, ödeme güçlüğü yaşayan bireysel kart sahiplerine önemli bir finansal kolaylık sunuyor.

6Z P Blivz G Uy7K5 A L Z4 K Q N A

Altın Tarihi Rekoru Kırdı: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları (26 Eylül 2024) Altın Tarihi Rekoru Kırdı: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları (26 Eylül 2024)

İhtiyaç Kredilerine Yeniden Yapılandırma İmkanı

İhtiyaç kredilerinde ise, karar tarihinden önce kullanılmış ve anapara ya da faiz ödemeleri 30 gün geciken krediler, borçlu tarafından talep edilmesi durumunda 60 aya kadar yeniden yapılandırılabilecek. Bu taleplerin karar tarihinden itibaren bir yıl içinde yapılması gerekiyor.

Asgari Ödeme Tutarlarında Yeni Düzenleme

Ayrıca, kredi kartlarında asgari ödeme tutarları da yeniden düzenlendi. Kredi kartı limiti 50 bin Türk lirası ve altında olan kartlar için asgari ödeme oranı dönem borcunun %20’si, 50 bin TL’nin üzerindeki kartlar için ise %40 olarak belirlendi.

BDDK'nın bu yeni kararı, hem kredi kartı borcu olanlara hem de ihtiyaç kredisi geri ödemelerinde zorluk yaşayan vatandaşlara rahatlama sağlayacak.

Kaynak: İHA