Kara Harp Okulu'ndan mezun olan teğmenlerin tören sırasında "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganını atması sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Genç teğmenlerimizin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganlarından rahatsız olan bazı gruplar, teğmenlerimizi hedefe koymaya çalıştı.

Saruhanlı eski belediye başkanı Zeki Bilgin'den fazla iddialı sözler! Saruhanlı eski belediye başkanı Zeki Bilgin'den fazla iddialı sözler!

"Ne diyeceklerdi, 'Hepimiz Trikopis'in askerleriyiz' mi?"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yeni mezun teğmenlerin tören sırasında "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganını atmaları hakkında açıklama yaptı. Ankara İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuşan Özel, teğmenlerin bu sloganının doğru ve yerinde olduğunu savundu. Özel, "Bu metin 2016 yılına kadar resmi törenlerde okunan metin. Birileri bu metinden rahatsız olmuş ve teğmenlerimiz 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demişler. Ne diyeceklerdi, 'Hepimiz Trikopis'in askerleriyiz' mi?" şeklinde konuştu.

Özgür Özel: Affetmeyeceğiz

Özel, teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" demesinin, Türkiye'nin beka sorunu olmadığını ve bu andın herhangi bir kelimesiyle çelişenleri affetmeyeceklerini vurguladı. "Mustafa Kemal'in askerleri olarak adlandırılmayı reddeden bir teğmen varsa, bu durum bir beka sorunu yaratır. Biz, tarih de, biz de bu durumu affetmeyeceğiz." diyerek teğmenlerin arkasında durdu.

Kaynak: Haber Merkezi