Türkiye'de pazar gecesi itibarıyla etkisini göstermesi beklenen yeni bir hava sistemi konusunda vatandaşlara önemli uyarılar yapıldı. Haftanın ilk günlerinde rahat bir hava geçiren vatandaşlar, pazar günü itibarıyla rüzgarlı bir sistemin etkisini belirgin şekilde hissedecekler.

Ancak pazartesi gününden sonra hava koşullarında yeniden bir değişiklik yaşanacak. Hava City'den yapılan açıklamaya göre, 12 Ağustos Pazartesi günü sıcaklıklar tekrar artışa geçecek. Bu sıcak hava dalgası, temmuz ayında yaşanan aşırı sıcaklarla kıyaslanamayacak olsa da, dikkat edilmesi gereken bir durum.

Vali Ünlü’den atama açıklaması… Manisalılardan helallik istedi Vali Ünlü’den atama açıklaması… Manisalılardan helallik istedi

Açıklamada, "Bu haftayı kuzey kesimler rahat geçirdikten sonra, ayın 12'si Pazartesi günü sıcaklıklar tekrar artışa geçiyor. Bu bir sıcak hava dalgası olarak tanımlanabilir, ancak temmuz ayındaki gibi yüksek sıcaklıklar beklenmiyor. Sıcakların en yoğun yaşanacağı bölgeler ise Balkanlar'dan Ukrayna'ya kadar uzanacak" ifadeleri yer aldı.

Vatandaşların, pazartesi günü itibarıyla artacak sıcaklıklara karşı hazırlıklı olmaları ve gerekli önlemleri almaları önemle tavsiye ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi