Uzm. Dr. Karaca, Manisa’da Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi, Alaşehir Devlet Hastanesi, Manisa Şehir Hastanesi, Soma Devlet Hastanesi ve Turgutlu Devlet Hastanesi gibi birçok kamu hastanesinde Gebe Okulu'nun hizmet verdiğini açıkladı. Merkezefendi ve Ruh Sağlığı Hastanesi dışındaki tüm kamu hastanelerinde gebe sınıflarının eğitim hizmeti sunduğunu belirtti.

Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu nedir? Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu nedir?

Gebe eğitimleri, "gebelik oluşumu ve fetal gelişim", "gebelik kontrolleri", "gebelikte ve lohusalıkta beslenme" gibi konuları kapsamaktadır. Katılımcılara, uygulamalı gebelik egzersizleri, beslenme planlaması ve psikolojik destek gibi konularda bilgiler verilecek.

Uzm. Dr. Karaca, gebelik döneminde annelerin sağlığının korunması ve bilinçli bir doğum sürecinin teşvik edilmesinin hedeflendiğini vurguladı. 2024 yılının ilk üç çeyreğinde bin 580 gebeye eğitim verildiğini kaydeden Karaca, "Gebe Okulu" uygulamalarının Manisa'da başarılı bir şekilde devam ettiğini sözlerine ekledi.

Uzm. Dr. Erol Karaca, sağlıklı bir toplum için gebelik sürecinin önemine dikkat çekerek, Manisa’daki tüm gebeleri bu eğitimlerden faydalanmaya davet etti. Ayrıca, eğitim hizmetlerinde aktif rol alan ve emeği geçen tüm ebelere teşekkür etti.

Kaynak: İHA