2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Cumhur İttifakı’nı destekleyen Sinan Oğan, TV100 canlı yayınında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Oğan, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaşadığı diyalogları ve neden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediğini anlattı. Kılıçdaroğlu’nun kendisine, “Yönetemeyeceğiz, kriz çıkar” dediğini belirten Oğan, ülkeyi krize girmekten kurtardığını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Cumhur İttifakı'nı destekleyen Sinan Oğan,  Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeleri anlatarak, Kılıçdaroğlu'nun seçimleri kazanması halinde ülkeyi nasıl yöneteceği konusundaki endişelerini dile getirdi.

“Kılıçdaroğlu'na, 'Ucu ucuna kazandığımız bir seçimde parlamento da arkamızda yok, nasıl yöneteceğiz bu ülkeyi?' diye sordum. Bana 'Yönetemeyeceğiz, kriz çıkar' dedi.” şeklinde konuşan Oğan, bu itirafın ardından kararını verdiğini belirtti. Oğan, Kılıçdaroğlu’nun kendisine, Ümit Özdağ’a verdiği tekliften daha fazlasını sunduğunu ancak bunu kabul etmediğini söyledi.

Bakan Özhaseki görevinden istifa etti Bakan Özhaseki görevinden istifa etti

“Ben devlet adamıyım. Meclis çoğunluğunu sağlayamayan Millet İttifakı'nı desteklemek ülkede büyük bir kriz doğururdu. Kılıçdaroğlu'nun teklifini kabul etseydim bakanlıklarım olacaktı. Cumhurbaşkanı yardımcılığı ve üç bakanlık alacaktım.” ifadelerini kullanan Oğan, ülkeyi krize girmekten kurtardığını vurguladı. 

Kaynak: Haber Merkezi