Ferdi Zeyrek: “Uykularım Kaçar Hale Geldi” Ferdi Zeyrek: “Uykularım Kaçar Hale Geldi”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında gerçekleştirilen il başkanları toplantısı, 5 saat sürdü. Toplantıda, tüzük kurultayının planlandığı gibi 6-9 Eylül tarihlerinde yapılması gerektiği görüşü öne çıktı. Özellikle, başkanların yüzde 90'ının kurultayın belirtilen tarihlerde gerçekleştirilmesini savunduğu kaydedildi.

Toplantı, parti genel merkezinde saat 11.00'de Özel'in açılış konuşmasıyla başladı ve basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Tüzük kurultayının, 4 Eylül'de Sivas'ta sembolik bir açılışla başlayacağı ve daha sonra Ankara'ya taşınacağı belirtildi.

Toplantıda, önümüzdeki süreçte belediyelerin performansının yerel yönetimler tarafından genel merkeze sunulacağı belirtildi. Ayrıca, ön seçim, iller özelinde farklı uygulama yöntemleri, kadın ve gençlik kolları başkanlarının seçimlerinin parti organlarıyla birlikte yapılması, parti yönetimi dahil olmak üzere iki ya da üç dönem sınırlaması getirilmesi, Parti Meclisi üye sayısının arttırılması gibi konular da il başkanları tarafından dile getirildi.

Kaynak: Haber Merkezi