Seçim meydanlarında belediyede çalışan işçilerin alacağı en düşük maaşın 35 bin TL olacağını söyleyen CHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e, Hizmet iş Sendikası Manisa 2 no’lu Şube Başkanı Tekin Turgut’tan çağrı var. Tekin, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak faaliyetlerini yürüten BESOT A.Ş.’de çalışan 4 bin 400 emekçinin temmuz ayı zam görüşmeleri için Başkan Zeyrek’i toplantı masasına davet etti.

Hizmet iş Sendikası Manisa 2 no’lu Şube Başkanı Tekin Turgut yaptığı açıklamada, “Mazlum ve mağdur olan emekçi kardeşlerimizin mağduriyetinin bir an önce giderilmesini istiyoruz” dedi.

Turgut açıklamasına şöyle devam etti: “Sendikamız ile Manisa Büyükşehir belediyesi BESOT şirketi arasında yaptığımız sözleşme bu yılın sonuna kadar geçerli. Yetkili sendika bizim sendikamız. 1 Ocak 2023 tarihinde imzalanan toplu sözleşmede, ‘2. yıl zamları belirlenmesi uygulama tarihleri geldiği zaman, taraflar bir araya gelerek zam oranını belirler’ ifadesi bulunmaktadır. Bu anlamda 1 Ocak 2024 tarihinde 1. altı ay zam oranı için bundan önceki yönetim ile bir araya gelerek görüşülmüş, üyelerimiz adına iyi bir zam artışı ile sözleşmemizi imzalamıştık. O gün 2. altı ay, yani temmuz zam oranı için  belediye başkanımızla temmuz ayında bir araya gelerek zam oranını belirlemek için mutabık kalmıştık. Gecen hafta temmuz ayı bitmeden işverenimize yazı yazarak hem sözleşme maddemiz gereği hem 31 Mart yerel seçimleri öncesi Sayın Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek tarafından, seçildiği gün itibarı ile yani 1 Nisan günü en düşük ücreti 35 bin TL yapma sözünü de hatırlatarak zam oranı uygulanması gerektiğini ifade ettik.  İşverenimize çağrı yaparak, cuma bir araya gelerek üyelerimiz için zam oranını belirlenmesi için çağrı da bulunduk.”

Manisa’nın yeni Jandarma Komutanı görevine başladı Manisa’nın yeni Jandarma Komutanı görevine başladı

Verdiği Sözü Unuttu

Tekin, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Bir kez daha masaya yanaşmayan, verdiği sözü unutan Manisa Büyükşehir Belediyesi işverenine sesleniyoruz. Her gün artan enflasyon, hayat pahalılığı altında ezilen Manisa Büyükşehir Belediyesi emekçilerine hem sözleşmeniz hem verdiğiniz söz gereği temmuz zam oranı oturup birlikte belirleyelim. Aksi takdirde hem çalışma bakanlığına şikayetlerimiz ve kamuoyuna bilgilendirmemiz devam edecektir”

Muhabir: Özkan ÇELİK