Dünyanın en büyük gösterisini yapıyorlar... Kırkağaç reklam yüzü oldu Dünyanın en büyük gösterisini yapıyorlar... Kırkağaç reklam yüzü oldu

Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu mezuniyet töreni 30 Ağustos’ta, Deniz ve Hava Harp Okulu mezuniyet törenleri1 Eylül’de yapıldı. Tarihte ilk defa Kara, Hava ve Deniz Harp Okullarının birincileri kadın öğrenciler oldu. İYİ Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı, Kadın Aile ve Sosyal Politikalar Başkanı Banu Elbirler tebrik mesajı yayımlayarak kadın teğmenleri tebrik etti.

Banu Elbirler şu sözlerle kadın teğmenleri tebrik etti:

“And içeriz ki; laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına, ülkemin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller, karşısında bizi bulacak ve kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır. Bizler, Türk istikbalinin evlatlarıyız. Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacak ve şerefimizle öleceğiz. Bu güzel vatana canımız ve kanımız feda olsun.

Kara Harp Okulu'nun diploma töreninden sonra bir kadın teğmenin liderliğinde teğmenler kılıç çattılar ve bu şekilde ant içtiler.

Dediler ki: “Mustafa Kemal'in askerleriyiz!” Birileri rahatsız olmuş. Milyonlarca Türk kadınından biri olarak onur duydum. İstikbale dair umutlarım perçinlendi. Sonra öğrendim ki; Ebru Eroğlu Kara Harp Okulu'nu, İkra Kuyumcu Hava Harp Okulu'nu, Şeyda Yıldırım Deniz Harp Okulu'nu birincilikle bitiren teğmenler oldular. Kadının her vesile ile ezilmeye çalışıldığı, kadına şiddetin ve her alanda kadın istismarının arttığı ülkemizde kızlarımızın bu olağanüstü başarılarından bir kadın, bir anne olarak gurur duydum. Ve aklıma şu dizeler geldi: “Kim demiş kadın hiç bir şeydir. Bir kadın belki de çok şeydir.”

Muhabir: Özkan Çelik