Ücretli öğretmenlik, günümüzde kadrolu öğretmenliğe alternatif olarak geliştirilen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen ihtiyacını karşılamaya yönelik bir sistemdir. Öğretmen olarak atanamayan birçok kişi ücretli öğretmenlik yapmaktadır. Bu doğrultuda ücretli öğretmen maaşları 2024 yılında ne kadar oldu araştırması da sıklıkla yapılıyor.

Ücretli öğretmen maaşı 2024 yılında önceki yıllara benzer şekilde, memur maaş zamlarından harici olarak belirlenen zam oranı çerçevesinde arttırılmaktadır. 20 saat, 24 saat, 30 saat, 40 saat ücretli öğretmen maaşları gibi tüm alternatifleri inceledik. İşte detaylar…

Ücretli Öğretmen Maaşı Ne Kadar Oldu?

Ücretli öğretmen maaşları, ders saati üzerinden ve toplam ders saatinin yarısı kadar ek ders ücretinin eklenmesiyle hesaplanmaktadır. Buna göre ücretli öğretmenler, haftalık olarak girmiş olduğu ders saati kadar aylık ücret almaktadır.

Ücretli öğretmenlik maaşları 2024 yılında bazı şartlarda asgari ücretin de üzerine çıkabiliyor. Ancak önümüzdeki dönemde yapılacak düzenlemelere göre maaşların asgari ücretin altında kalma ihtimali endişe uyandırmaktadır.

Yeni ücretli öğretmen maaşı hesaplama adımlarını sizlerle paylaşırken bu ücretlerden aynı zamanda gelir vergisi dilimlerine göre kesinti de yapılmaktadır. Dolayısıyla 2024 ücretli öğretmen maaşları, görevli personelin ders saati, kesintileri ve ek ders ücretleri ile birlikte belirlenmektedir. Ücretli öğretmenlik maaşı ne kadar oldu? İşte detaylar…

Ucretli Ogretmen Maaslari 1

Ücretli Öğretmen Maaşları 2024: 24 Saat, 30 Saat, 40 Saat…

Ücretli öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlarda ders saati ücreti üzerinden maaş almaktadır. MEB’in ihtiyaçları doğrultusunda ücretli öğretmen alımı yapması söz konusudur. Bununla birlikte günümüzde birçok kişi, özellikle kadrolu olarak atanamayan öğretmenlerin birçoğu, ücretli öğretmenlik yapmaktadır.

Ücretli öğretmen maaşları 2024 yılında ders saatine göre aşağıdaki gibidir:

20 Saat Ücretli Öğretmen Maaşı

13.250 TL

24 Saat Ücretli Öğretmen Maaşı

15.750 TL

30 Saat Ücretli Öğretmen Maaşları

19.250 TL

40 Saat Ücretli Öğretmenlik Maaşları

24.750 TL

NOT: Ücretli öğretmen maaşı 2024 yılında güncel olarak bu şekildedir. Ancak maaşların öğretmenlerin ders saati, ek ders ücreti ve kesinti uygulamalarına göre değişebileceğini belirtmek isteriz.

Ücretli öğretmen maaşlarına dair bu bilgileri detaylı olarak inceleyelim…

20 Saat Ücretli Öğretmen Maaşı

Ücretli öğretmenlik maaşlarını etkileyen en önemli faktör, görevli personelin haftalık olarak girmiş olduğu ders saati sayısıdır. Örneğin haftada 20 saat derse giren bir ücretli öğretmen ile 40 saat derse giren bir öğretmen arasında ciddi maaş farklılıkları bulunmaktadır. Bu kapsamda 20 saat ücretli öğretmen maaşının detaylı olarak incelenmesi gerekebilir.

Haftalık 20 saat derse giren ücretli öğretmen maaşları 2024 yılında aşağıdaki gibidir:

  • Haftada 20 saat derse giren öğretmenlerin aylık 80 ders saatine ek olarak, bu rakamın %50’si kadar ek ders ücreti de maaşına eklenmektedir.
  • Buna göre 120 saat üzerinden değerlendirilen ücretli öğretmen maaşı ortalama olarak 13.250 TL civarında olacaktır.

24 Saat Ücretli Öğretmen Maaşı

Ücretli öğretmen maaşlarının en çok araştırıldığı seçeneklerden bir diğeri de haftalık 24 ders saati sayısıdır. Günümüzde birçok ücretli öğretmen, haftada en az 24 saat derse girmekte ve buna göre aylık maaş almaktadır. İşte konuyla ilgili ayrıntılar…

24 saat ücretli öğretmen maaşı 2024 yılında aşağıdaki gibidir:

  • Haftalık 24 saat ders işleyen bir öğretmen, aylık 96 saat haricinde ek olarak 48 saat ek ders ücreti alacaktır.
  • Bu doğrultuda toplamda 144 saat üzerinden hesaplanan ücretli öğretmenlik maaşları ortalama olarak 15.750 TL civarındadır.

30 Saat Ücretli Öğretmen Maaşları

Ücretli öğretmen maaşı 2024 bilgilerini araştıran birçok kişi, haftalık 30 saat ders sayısı üzerinden de güncel maaşları merak etmektedir. Haftada 30 saat derse giren bir öğretmen, aylık 120 saat, buna ek olarak da 60 saat ek ders ücreti alacaktır. Bu doğrultuda güncel ücretli öğretmen maaşlarını hesaplayalım.

30 saat derse giren ücretli öğretmenlik maaşı 2024 yılında aşağıdaki gibidir:

  • Haftada 30 saat derse giren ücretli öğretmenler aylık 180 saat üzerinden maaş almaktadır.
  • Bu doğrultuda 30 saat ücretli öğretmen maaşları ortalama olarak 19.250 TL civarında olacaktır.

40 Saat Ücretli Öğretmenlik Maaşları

2024 ücretli öğretmen maaşına dair son olarak haftalık 40 saat derse giren ücretli öğretmenlerin aylık ücretlerini inceleyelim. Her ne kadar yeni ücretli öğretmen saat ücreti açıklanmasa da güncel bilgilerin bu doğrultuda incelenmesi önemlidir. İşte haftalık 40 saat derse giren ücretli öğretmen maaşları…

40 saat ücretli öğretmenlik maaşları 2024 yılında aşağıdaki gibidir:

  • Ücretli öğretmenlerin haftada 40 saat derse girmesi durumunda aylık 160 ders saatine ek olarak %50’si olan 80 ders saati kadar da ek ders ücreti alması söz konusudur.
  • Haftada 40 saat derse giren ücretli öğretmenlerin maaşı 240 saat üzerinden hesaplanır ve ortalama 24.750 TL civarındadır.

NOT: Ücretli öğretmen maaşları ne kadar olacak şeklinde araştırma yapanlar için Temmuz dönemi sonrasında zam oranlarının belirlenmediğini belirtelim. Buradaki bilgiler, güncel ücretli öğretmen maaşı üzerinden tablo ve listelere yansıtılmıştır. Zamlı ücretler belirlendiğinde haber güncellenecektir.

Ucretli Ogretmen Maaslari 4

Yeni Ücretli Öğretmen Saat Ücreti Ne Kadar?

Ücretli öğretmenlerin maaşlarına dair güncel bilgileri aktardık. İçeriğimizin başında da belirttiğimiz üzere ücretli öğretmenler, ders saati üzerinden maaş almaktadır. Bu doğrultuda ücretli öğretmen ders saat ücretleri de merak ediliyor.

Temmuz 2024 döneminde memurlara yapılan %19,31’lik zam haricinde belirlenen ücretli öğretmen maaşları için uygulanacak zam oranları henüz açıklanmadı. Ocak 2024’te yapılan zamlar doğrultusunda ücretli öğretmen saat ücretleri şu şekilde belirlenmişti:

  • Ücretli öğretmenlerin saatlik net ücreti gündüz dersleri için 109,37 TL’dir.
  • Ücretli öğretmenlerin saatlik net ücreti gece dersleri için 117,11 TL’dir.

Ucretli Ogretmen Maaslari 3

Yeni Ücretli Öğretmen Maaşı Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ücretli öğretmen maaşları 2024 bilgilerini sizlerle detaylı bir şekilde paylaştık. Konuya dair en çok araştırılan başlıklardan birisi de yeni ücretli öğretmen maaşı hesaplaması hakkında gerçekleşiyor. Her ne kadar yeni zam oranları açıklanmasa da güncel maaş hesaplama detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

Ücretli öğretmen maaşları hesaplama adımları şu şekildedir:

  • Ücretli öğretmenlerin aylık maaşı, aylık ders saatine ek olarak %50’si kadarının ek ders olarak eklenmesi ve saatlik ücretler ile çarpılması sonucunda bulunmaktadır.
  • Buna göre haftalık 40 saat derse giren bir öğretmenin maaşı şu şekilde hesaplanır: 40 (Ders Saati) x 1,5 (Ek Ders Ücreti) x 4 (Aylık) x 109,37 (Saatlik Ücret)

Ücretli Öğretmenlik Maaşlarını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Ücretli öğretmenlik maaşına dair hesaplama adımlarını açıkladıktan sonra kısaca maaşları etkileyen faktörleri inceleyelim. Maaşlar, genel olarak asgari ücret seviyesinde belirlenirken, önümüzdeki dönemlerdeki gelişmelerle değişmesi bekleniyor.

Ücretli öğretmen maaşlarını etkileyen faktörler şu şekildedir:

  • Ücretli öğretmenlerin maaşını etkileyen en önemli faktör, haftalık ders saati sayısıdır.
  • Maaş hesaplaması bu verilerle yapılırken aynı zamanda yılın ayları için gelir vergisi kesintilerinin de dikkate alınması gerekir.
  • Kesintilerden sonra ücretli öğretmenlerin aylık maaşları belirlenmiş olacaktır.

Ücretli Öğretmen Maaşları Ne Zaman Yatıyor?

Ücretli öğretmenlik maaşı, öğretmen maaşları haricinde farklı bir günde yatmaktadır. Bu doğrultuda ücretli öğretmen maaşları ne zaman yatacak şeklinde pek çok araştırma yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerin tarihleri ise yönetmeliğe göre belirli bir aralık halindedir.

Ücretli öğretmen maaşları ne zaman yatıyor? İşte yanıtı:

BİM'de 17 Eylül indirimleri: Aktüel kataloglar belli oldu BİM'de 17 Eylül indirimleri: Aktüel kataloglar belli oldu
  • MEB tarafından yapılan ücretli öğretmenlik maaş ödemeleri, her ayın 1’i ile 15’i arasında gerçekleştirilmektedir.

Ucretli Ogretmen Maaslari 2

Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ücretli öğretmen maaşları 2024 bilgilerini aktardıktan sonra kısaca başvuruların nasıl yapılacağını açıklayalım. Milli Eğitim Bakanlığı’nda yıl içerisinde ihtiyaçlar doğrultusunda ücretli öğretmen alımı yapılmaktadır. Alım tarihleri ise değişmektedir. Bu nedenle başvurular doğrudan e-Devlet üzerinden doldurulacak bir form ile alınmaktadır.

Ücretli öğretmenlik başvurusu adımları şu şekildedir:

  • E-Devlet’e giriş yaparak Ücretli Öğretmenlik Başvurusu ekranını açın.
  • Burada yer alan formdaki bilgileri eksiksiz ve doğru olacak şekilde doldurun.
  • Daha sonra formu göndererek başvurunuzu tamamlayın.

Sıkça Sorulan Sorular

Ücretli öğretmen maaşları ile ilgili en çok sorulan soruları yanıtladık:

1- Ücretli öğretmen haftada kaç saat derse girer?

Ücretli öğretmenlerin haftalık ders saati, MEB tarafından açıklanan görev yerindeki ihtiyaçlar doğrultusunda belirlenmektedir. 20 saat, 24 saat, 30 saat, 40 saat gibi alternatif haftalık ders saati mevcuttur.

2- Ücretli öğretmen maaşı ne zaman yatacak?

Ücretli öğretmen maaşlarının ödeme tarihi net değildir. Buna göre her ayın 1’i ve 15’i arasında MEB tarafından ödemeler gerçekleştirilmektedir

Muhabir: Özkan Çelik