Yatırımcılar, ellerindeki varlıkları en iyi şekilde değerlendirebilmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Bu araçlardan biri de faiz oranlarındaki yükseklik nedeniyle mevduat faizi oldu. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, bu konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

DOLARDAN ÇIKARAK MEVDUATA YÖNELDİLER

Merkez Bankası’nın politika faizini %50 seviyesine çıkarmasıyla birlikte TL varlıklarına yapılan yatırımlar arttı. Mevduat faizi %55 seviyelerine gerilerken, hem Türk hem de yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye başladı. Birçok yatırımcının dolardan çıkarak mevduata yöneldiği gözlemlendi.

Dolar/TL’nin iki ayın sonunda 32 TL’den 33 TL’ye çıkması dikkat çekici olsa da birçok yatırımcının beklentisini karşılamadı. Bu durumda TL varlıkları, kazanç anlamında dolara göre daha fazla ilgi gördü.

Dev banka 2025 asgari ücret tahminiyle şaşırttı! Dev banka 2025 asgari ücret tahminiyle şaşırttı!

DOLAR 20 TL’YE DÜŞER

Yeşilada, dolar ile ilgili teziyle dikkat çekti. Ünlü ekonomist, doların Türk lirasına karşı her gün 10-30 kuruş arttığı bir dönemden, hemen hemen hiç artmadığı bir döneme girildiğini belirtti. Bu durumun insanların içini bir miktar rahatlattığını söyleyen Yeşilada, “Şu anda Merkez Bankası piyasadan döviz almasa, Dolar/TL 20'ye düşer. O zaman ihracatçılar bağırmaya başlar, herkes dolar satıyor ve yurt dışından dolar geliyor” dedi.

Sonuç olarak, yatırımcılar için TL varlıkları cazip bir seçenek olarak öne çıkarken, Yeşilada’nın doların gelecekteki durumu hakkında yaptığı açıklamalar da yatırım kararlarına yön verebilir.

Kaynak: Manisa Kulis Haber