Türkiye’nin teknoloji devlerinden Vestel, mobilite pazarına yönelik geliştirdiği ilk yerli batarya enerji depolama sistemini devreye aldı. Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki SARAR Outlet tesislerinde kurulan bu sistem, Türkiye'de bir ilk olmasının yanı sıra dünyadaki sayılı örnekler arasında yer alıyor.

Bataryayı 20 Dakika Tam Doluma Ulaştırıyor

300 kWh kapasiteye ve 200 kW güce sahip hibrit sistem, hem güneş panellerinden hem de şebekeden şarj edilebiliyor. Aynı anda sekiz elektrikli aracın şarj edilebildiği bu sistem, bir aracın bataryasını ortalama 20 dakikada tam doluma ulaştırıyor.

Konya’da sahibinden satılık ada! Metrekaresi 9 dolar… Duyan koşa koşa geliyor! Konya’da sahibinden satılık ada! Metrekaresi 9 dolar… Duyan koşa koşa geliyor!

Vestel’in geliştirdiği bu teknoloji, ticari ve endüstriyel işletmelere enerji depolama çözümleri sunarken, 400 kW kapasiteli dört elektrikli araç şarj ünitesine kesintisiz enerji sağlayabiliyor.

Vestel’in Hedefi Enerji Maliyetlerini Düşürmek ve Verimliliği Artırmak

Yenilenebilir enerji çözümleri sunmaya devam eden Vestel, bu yerli batarya sistemiyle enerji maliyetlerini düşürmeye ve verimliliği artırmaya odaklanıyor.

Global mobilite pazarında 2030 yılında 580 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşılması beklenirken, Vestel de bu pazarda önemli oyunculardan biri olarak dikkat çekiyor.

Muhabir: Özkan ÇELİK