AK Partili Yenişehirlioğlu’nun mesajında şu ifadeler yer aldı:

20 Temmuz, Kıbrıs Türk Halkı’nın; hak gaspı ve zulmün, sürgün ve katliamın zincirinden bağımsızlığın gücüne kavuştuğu gündür.

Türk Silahlı Kuvvetleri devletimizin kudretini, denizleri aşmak suretiyle kahramanca tatbik etmiş; Kıbrıs’ın mücahitleriyle omuz omuza vererek kardeşlerini mutlak yok oluşun pençesinden destansı bir zaferle kurtarmıştır.

Bağımsız Kıbrıs Türk Devleti’nin kuruluşunun ilk adımı olan harekât, barış parolasıyla başarıyla icra edilerek istiklâlin sembolü olmuştur.

Bundan sonra da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin yanında olmaya ve haklarını savunmaya devam edeceğiz.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılını kutluyor; dönemin Başbakanı Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan, Genelkurmay Başkanı Semih Sancar, Dr. Fazıl Küçük ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucusu, ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı, rahmetle, mücadelenin onur nişanelerini bedenlerinde taşıyan kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.

CHP kurultayına Mansur Yavaş damgası… Sözleri salonda buz kestirdi! CHP kurultayına Mansur Yavaş damgası… Sözleri salonda buz kestirdi!

Muhabir: Özkan ÇELİK