Yunusemre Belediyesi’nin arazi yollarını iyileştirmek için Yuntdağ'da bulunan iş makinesi, Pelitalan-Süngüllü arasında yer alan Eski Değirmen mevkiindeki tarihi köprüden geçti. Ancak, köprü yeterli yapısal dayanıklılığa sahip olmadığı için iş makinesinin geçişi sırasında köprünün bir bölümü yıkılarak zarar görürken bölge halkı belediyenin ihmalkarlığına sert tepki gösterdi.

Yeni dönem başladı! Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat Yeni dönem başladı! Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat

Pelitalan- Süngüllü arasında bulunan tarihi köprünün yapısal bütünlüğünü korumak için gereken önlemler alınmadığı ve iş makinesinin bu tür bir köprüden geçemeyeceği apaçık ortadayken yaşanan bu ihmal, köprünün büyük zarar görmesine neden oldu.

Ekran Görüntüsü 2024 09 14 193214

"Bu İhmal Niye?"

Köprünün bu tür iş makinelerinin geçmesine uygun olmadığını belirten vatandaşlar, “Köprü 130 yıl önce insanların muhtemelen imece usulü ve el emeği alın teriyle yıllarca uğraşarak ortaya çıkardıkları bir eser. Bu köprünün kullanım amacı insanların ve hayanların karşıya geçmesi. Tonlarca ağırlığa sahip iş makinelerinin karşıdan karşıya geçmesi değil. Böylesine büyük bir iş makinesinin bu köprüden geçemeyeceği, geçmesi durumunda köprünün yıkılacağı apaçık ortadayken bu iş bilmezlik bu ihmal niye?” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Tarihi köprüde meydana gelen hasarın ardından  köprünün acilen onarılması ve restore edilmesi için çağrıda bulunan vatandaşlar, “Acilen öncelikle Müze ve Anıtlar Kurulu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Manisa Valiliği, Yunusemre Kaymakamlığı, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi duruma el atıp  buranın tadilatını yaptırmalıdır” dedi.

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK