Fernas Madencilik'te sendika üyesi oldukları için işten çıkartılan işçiler için akademisyenler, maden işçilerine destek amacıyla imza kampanyası başlattı.

Ankara'da günlerdir eylem yapan maden işçilerinin sesini duyulması için çağrı yapan işçilere akademisyenlerden destek geldi.

“FERNAS MADEN İŞÇİLERİNİN TARAFINDAYIZ”

İşçilerin, güvenli çalışma koşullarının sağlanması, havza ortalamasında maaş ve sendikal hakların güvenceye alınmasının gerekli olduğu belirten akademisyenler; "Ülkemizin dört bir yanında sanayi ve madencilik yayılırken bu yayıl maya kuralsızlık ve insana yakışmayan çalışma koşulları eşlik etmektedir. Madencilerin bunun bedelini canlarıyla nasıl ödediğini daha on yıl önce Soma’da gördük. Şimdi de aynı havzanın bir başka madenin den madenciler, aynı kadere mahkûm olmamak için mücadele ediyor.

Aynı anda ülke gündemine yeni anayasa tartışmaları giderek daha fazla otururken, aşağıda imzası bulunan bizler diyoruz ki, uygulanmayan yasaları, anayasayı tartışmaya, daha sağlam bir hukuk düzeni istemeye Fernas madencilerinin taleplerinden başlayalım.

Manisa’nın ilçesinde TOKİ inşaatında ilk bloğun temeli atıldı Manisa’nın ilçesinde TOKİ inşaatında ilk bloğun temeli atıldı

Fernas madencilerinin talepleri tamamen yasal ve anayasal haklarının tanınmasıyla ilgilidir. Fernas işçileri, bu net ve sade talepler için çalışma hayatlarının normalleşmesini talep ediyorlar. Siyasetin samimiyetinin sınanacağı yer, tam da bugün Fernas işçilerinin yasal ve anayasal talepleridir. İnanıyoruz ki bu taleplerin karşılanması bugün ülkenin demokratik leşmesini umut eden her kesim açısından önemli bir gösterge olacaktır. Fernas Madencilerinin ve taleplerinin tarafındayız."

Kaynak: Haber merkezi