Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 ve 2025 yıllarında emekli olacak kişilerin maaş farkına yönelik çalışmaların devam ettiğini, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile konunun görüşüldüğünü açıkladı. Ayrıca çalışma saatlerinin kısalacağına dair gündemde yer alan haberlere ilişkin de açıklama yaptı.

Altın Fiyatları Yükselişte: Ekim Ayında Altın Ne Yapacak? Altın Fiyatları Yükselişte: Ekim Ayında Altın Ne Yapacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 ve 2025 yıllarında emekli olacak işçiler arasında oluşacak emekli aylığı farkına ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirtti. Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Işıkhan, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile konunun detaylarının ele alındığını söyledi.

Emekli maaşları arasında oluşabilecek fark konusunda bir formül üzerinde çalıştıklarını belirten Bakan Işıkhan, konunun henüz netleşmediğini vurguladı. İlgili bakanlıklar ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile yapılacak görüşmelerin ardından bir karara varılacağını ifade etti.

“Ekiplerimiz çalışıyor, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile birlikte bu konuda detaylı bir çalışma yapıyoruz. Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile bir araya gelip görüşeceğiz” dedi.

Böyle Bir Çalışmamız Yok

Bakan Işıkhan ayrıca, çalışma saatlerinin kısalacağına dair çıkan haberlere ilişkin soruları da yanıtladı ve "Böyle bir çalışmamız yok" diyerek iddiaları yalanladı.

Kaynak: İHA