Yunusemre Belediyesi'nde sosyal denge tazminatlarının ödenmemesi sürecinde, Başkan Yardımcısı Ali Kuyumcu'nun memurlara hakaret ettiği iddiası tepkilere neden oldu. Tüm Yerel Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Devrim Onur Erdağ, Kuyumcu'nun istifasını talep etti.

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, aylık bilgilendirme faaliyetleri kapsamında düzenlediği basın toplantısında, konuya ilişkin soruyu yanıtladı.

Olayın bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını düşündüğünü dile getiren Balaban, şu açıklamaları yaptı:

Ali abi bizim değerli bir büyüğümüz. Orada ben bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum. Hakaret etmez. Sadece ödeyemeyeceklerini veya ekonomik zorluk olduğunu söylemiştir. Ben ne sendikanın, ne de Ali abinin bu konuda bir yanlış söylem ifade ettiğini düşünmüyorum.

Kendisiyle yüz yüze konuştum. Sadece ekonomik anlamda parayı ödeyemeyeceğimizi söylediğini ifade etti.  Bunu yanlış anlamış olabilirler.

Memlekette Gündem Yoğun! Bahçeli, Özel ve Erdoğan'ın 'Terör' Açıklamaları... Memlekette Gündem Yoğun! Bahçeli, Özel ve Erdoğan'ın 'Terör' Açıklamaları...

Sendika yetkilileri geldi. Ali Kuyumcu ile görüştüler. Sarıldılar. Herhangi bir sorun yok. öyle bir pozitif hava da oluştu.

Hiçbir çalışanımıza, hiçbir vatandaşımıza, hiçbir kardeşimize hadsizlik yapmak, saygısızlık yapmak haddimize değil. Bizi en ağır şekilde eleştirebilirsiniz, ama saygısızlık yapmak haddimize değil. Tek bir şey isteyebiliriz, doğruları yazsınlar, doğruları söylesinler. Biz gerekirse özür de dileriz

Muhabir: Didem ALTINAY