Manisa Büyükşehir Belediye Ferdi Zeyrek, halk odaklı hizmet anlayışıyla ilçelere yaptığı ziyaretlere devam ediyor. Başkan Zeyrek, bu kapsamda Saruhanlı ilçesinde muhtarlarla buluştu. Su israfına dikkat çeken Başkan Zeyrek, “Suda yaptığımız indirim sonrasında maalesef bazı vatandaşlarımız içme suyunu bağ bahçe sulamada kullanır hale geldi. Biz bunun önüne geçmezsek, suyumuza sahip çıkmazsak, bugünü kurtarırız ama yarınlara maalesef bırakacak suyumuz kalmaz. İçme suyunu tarımsal sulamada kullanmayın” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, haftalık ilçe ziyaretlerine Saruhanlı ile devam etti. Başkan Zeyrek, ilk olarak ilçede mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıya CHP İl Başkan Yardımcısı Aysun Helvacıoğlu, CHP Saruhanlı İlçe Başkanı Selahattin Şahin, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan Levent, önceki dönem CHP İlçe Başkanı Kamil Altındağ, Saruhanlı Muhtarlar Derneği Başkanı Yılmaz Kurtuldu da katıldı.

“Suyumuza Sahip Çıkalım”

Suyun gelecek nesillere bırakılacak en önemli miras olduğuna vurgu yapan Başkan Zeyrek, “Seçim boyunca söz verdim ve 2 ton su 1 TL, sonraki kademelerde de yüzde 30 indirim olacak dedim. Vatandaşa sormadan yapılan kartlı sayaç uygulamasına da son verdik. Suda yaptığımız indirim sonrasında maalesef bazı vatandaşlarımız içme suyunu bağ bahçe sulamada kullanır hale geldi. Vahşi sulamada kullanır hale geldiler. 2 ton su 1 TL, insani su kullanım hakkıdır. Bundan 15-20 yıl önce kazma vurduğumuzda su çıkardı ama şimdi 250 metrelerden çıkıyor. Biz bunun önüne geçmezsek, suyumuza sahip çıkmazsak, bugünü kurtarırız ama yarınlara maalesef bırakacak suyumuz kalmaz. Bunu görmezden gelemeyiz ve suyumuza bugünden itibaren sahip çıkmak zorundayız. Sizlerden istediğim tek bir şey var: köyünüzde ya da çevrenizde içme suyunu bu şekilde kullanan kim varsa lütfen uyarın. Ya da bana söyleyin ben ona gidip suyun ne kadar değerli olduğunu kendim anlatacağım. Su ve ormanlarımız, bizim yarınlarımız. Lütfen bu konuda hassasiyet gösterin, içme suyunu tarımsal sulamada kullanmayın” dedi.

MGK toplantısı sonrası 5 maddelik açıklama MGK toplantısı sonrası 5 maddelik açıklama

Konuşmanın ardından Başkan Zeyrek, muhtarların taleplerini dinledi.

Kaynak: Haber Merkezi