Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), hafta sonu boyunca etkili olacak lodos ve artan hava sıcaklıklarıyla ilgili vatandaşları uyardı. Son tahminlerine göre afta sonu yurdun kuzeybatı kesimlerinde hava koşulları değişkenlik gösterecek.

Lodos ve Çöl Tozu Geliyor!

Marmara Bölgesi'nde cumartesi gecesinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Pazar günü ise lodosun etkisi artacak. Uzmanlar lodosun etkisiyle özellikle baş ağrısı, halsizlik gibi olumsuz etkiler yaşanabileceğini bleirtti. Batı bölgelerine çöl tozunun da ulaşması bekleniyor. Bu durum, hassas bünyelerde solunum sorunlarına yol açabilir.

AK Parti’den Gülşah Durbay’a destek! AK Parti’den Gülşah Durbay’a destek!

Manisa’da Hava Nasıl Olacak?

Manisa’da hafta sonu sıcaklıkların yükseleceği tahmin ediliyor. Pazar günü parçalı bulutlu bir hava olacak ve en düşük sıcaklık 17, en yüksek sıcaklık 31 derece olarak kaydedilecek. Lodosun burada da etkili olması bekleniyor, ancak yağış öngörülmüyor. Batı bölgelerinde görülecek çöl tozunun Manisa’da da etkili olacağı tahmin ediliyor. Dışarıda vakit geçirecek olanların lodos ve çöl tozuna karşı dikkatli olmaları öneriliyor.

Özellikle dışarıda vakit geçirecek olanların lodosun ve çöl tozunun etkilerine karşı dikkatli olmaları önerildi.

Kaynak: Haber Merkezi