Emekliler, geçen yıl 29 Ekim'de verilen ikramiyenin bu yıl da yatırılıp yatırılmayacağını merak ediyor. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, milyonlarca emeklinin beklediği bu sorunun cevabını verdi. Geçen yıl Cumhuriyet Bayramı'nda 5 bin TL ikramiye yatırılan emekliler, bu yıl da benzer bir ödeme olup olmayacağı konusunda belirsizlik yaşıyor.

Bitron Manisa’da iş ilanına çıktı! Bitron Manisa’da iş ilanına çıktı!

Geçen Yıl 5 Bin TL Ödenmişti

2023 yılı Ekim ayında yapılan ödemede, emekli maaşı alan sigortalı ve hak sahiplerine toplamda 5 bin TL tutarında ikramiye verilmişti. Bu ödeme, Ramazan ve Kurban Bayramı'nda yapılan ikramiyelerden farklı olarak bir defaya mahsus olarak gerçekleştirilmişti. İsa Karakaş, Türkiye Gazetesi’nde kaleme aldığı yazısında, "Geçen yıl Cumhurbaşkanlığı seçimi esnasında emeklilere verilen refah artışı ve seyyanen zammın yeterli olmaması üzerine emekliler serzenişte bulunmuştu. Zamların düşük kalması ve geçim sıkıntısının artmasıyla emekliler iyileştirme beklentisine girmişti," ifadelerini kullandı.

Emeklilerin Beklentisi Devam Ediyor

Emekliler, bu yıl da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda benzer bir ikramiye beklentisi içerisinde. İsa Karakaş, gazeteye gelen çok sayıda mesajla bu beklentinin arttığını belirtti. Karakaş, "Geçen yıl 15 milyon 120 bin emekli ve hak sahibine ayrım yapılmadan ikramiye verilmişti. Tüm ödeme işlemleri, emeklilik statüsüne ve tahsis numarasına göre aralık ayı ortasına kadar tamamlanmıştı. Ancak bu ödemeler, tek seferlik olup, bu yıl tekrarlanması için yeni bir kanunun çıkarılması gerekiyor," dedi.

Yeni Bir Kanun Gerekli

Karakaş, bu yıl için 29 Ekim ikramiyesi verilmesi konusunda henüz bir kanun teklifi hazırlığı olmadığını ve bu konuda Cumhurbaşkanı tarafından bir talimat verilmediğini belirtti. Ayrıca ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadele programının aksamasını önlemek amacıyla bu ödemeye sıcak bakmadığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi