1999’dan beri kaçtığı ABD'de ölen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in cenazesinin nereye defnedileceği konusundaki belirsizlik devam ederken, örgütün Pensilvanya'da karargah olarak kullandığı çiftlik evinehafriyat makinelerinin getirildiği, Anadolu Ajansı (AA) tarafından görüntülendi.

Ekrem İmamoğlu’ndan Bahçeli’ye ‘Öcalan’ yanıtı Ekrem İmamoğlu’ndan Bahçeli’ye ‘Öcalan’ yanıtı

Makinelerin, çiftlik evinin bahçesinde toprak düzenleme çalışmaları yaptığı görüldü. İlk kez bu alanda yapılan düzenlemeler, Gülen’in cenazesinin buraya defnedileceği ihtimalini güçlendirdi.

Cenazenin Nereye Gömüleceği Hâlâ Belirsiz

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in nereye defnedileceği sorusu hâlâ yanıt bulmadı. Cenazenin Türkiye'ye getirilmesi yönünde çeşitli spekülasyonlar olsa da, örgütün Pensilvanya’daki çiftlik evini muhtemel bir defin alanı olarak hazırladığı iddiaları ön plana çıkıyor. Örgüt üyeleri, bu belirsizlik devam ederken çiftlik evinin bahçesinde çalışmalarını sürdürüyor. Gülen’in defnedilme olasılığı olan diğer yerler hakkında ise şu ana kadar herhangi bir bilgi kamuoyuna açıklanmadı.

Çiftlikte Hareketlilik Arttı

Bölgedeki hareketlilik ve güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Çiftlik çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı ve giriş-çıkışlarda sıkı kontroller uygulanıyor.  Yerleşke girişinde araçların durmasına izin verilmezken, kapı önünde sürekli bir güvenlik görevlisinin bulunması dikkat çekici bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Teröristbaşı Fetullah Gülen, 20 Ekim 2024’te ABD’nin Pensilvanya eyaletinde bulunan St. Luke’s Hastanesinde hayatını kaybetti.

Kaynak: AA