Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ lideri Fethullah Gülen'in ölüm haberi üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Bugün Ankara'da Ukraynalı mevkidaşı Andriy Sibiha ile yaptığı görüşmenin ardından basına yaptığı açıklamada, Fidan, terörle mücadele konusundaki kararlılığı yineledi ve FETÖ üyelerine çağrıda bulundu.

Bakan Fidan, istihbarat kaynaklarının Fethullah Gülen'in ölümünü doğruladığını belirterek, "Bu karanlık örgütün lideri ölmüştür." ifadesini kullandı. Fidan, bu haberin kendilerini rehavete sürüklemeyeceğini vurgularken, FETÖ'nün milletin tarihindeki ender görülen tehditlerden biri olduğunu söyledi.

Manisa'da Belediyeden İki Yeni İş İlanı Manisa'da Belediyeden İki Yeni İş İlanı

Hakan Fidan şu ifadeleri kullanıdı:

"Bu ölüm vesilesiyle artık onların üzerindeki büyünün kalkmış olması lazım ve kendilerini gittikleri ihanet dolu bu yanlış yoldan vazgeçmeye, devletlerinin, milletlerinin aleyhine çalışmaktan vazgeçmeye davet ediyorum. Bu yol iyi bir yol değil. Bu yolun sonu iyi bir son değil. Milletimiz, devletimiz her türlü terör örgütüyle olduğu gibi bu örgütle de mücadele etmeye devam edecekler. Artık yol yakınken dönmeyi bilsinler."

 

Kaynak: Haber Merkezi