Seçim döneminde belediye çalışanlarına dokunmayacağını birden fazla kez dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Ferdi Zeyrek’le ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı.

Hizmet İş Sendikası, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde 800 çalışanın sürgüne gönderildiği gerekçesiyle müfettiş talebinde bulundu. Hizmet İş Genel Merkezi ile Manisa 2 No’lu Şube Başkanlığı’ca oluşturulan dilekçe, Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy ve Genel Başkanvekili Halil Özdemir tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunuldu.

Dilekçede Yazıldı: “Sürgünler Siyasi Nedenler Ve Sosyal Medya Paylaşımları Nedeniyle”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunulan dilekçede şu ifadeler yer aldı:

“Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası Sendikamız ile Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi olan BESOT A.Ş. arasında 01.01.2023 – 31.12.2024 yürürlük süreli toplu iş sözleşmesi 06.03.2023 tarihinde imzalanmıştır. 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimler sonrası Manisa Büyükşehir Belediyesi yönetimi el değiştirmiştir. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin hemen sonrasında yetkili sendika olduğumuz BESOT A.Ş.'de çalışan üyelerimizin iş ve işyerlerinde hukuka aykırı olarak değişiklikler yapılmaya başlanmıştır. Üyelerimiz amirleri tarafından sendika tercihleri, siyasi görüşleri ve sosyal medyada paylaştıkları kişisel görüşleri gibi iş sözleşmelerinin şartları ile ilgili olmayan sebeplerle ‘sürgün’ niteliğindeki yer ve görev değişiklikleri ile sindirilmeye çalışılmaktadır. İşyerlerinde çalışan 800'e yakın işçi, ikametlerinden 100-150 km uzağa gönderilerek cezalandırılmaktadır. İşveren temsilcileri, emeğinden ve alın terinden elde ettiği gelirinden başka geçim kaynağı bulunmayan sendika temsilcilerimiz üzerinde mobbing ve baskı uygulayarak faaliyetlerini yerine getirmelerini engellemeye çalışmaktadır. Tüm bu izah edilen nedenlerle; BESOT A.Ş.'de hukuka aykırı işlem ve eylemler artarak devam ettiğinden, söz konusu işletmede İVEDİ olarak tahkikat yapılarak, tahkikat neticesi tespit edilen hukuka aykırılıklar nedeniyle adli mercilere başvurulması ve ayrıca gerekli idari yaptırımların uygulanması için gereğini arz ve talep ederiz.”

Manisa Besot Müfettiş Talebi 1

Milli İstihbarat Akademisi eğitim hayatına başladı Milli İstihbarat Akademisi eğitim hayatına başladı

Süreç Nasıl İşleyecek?

Telefonla ulaştığımız Hizmet İş Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, sürecin nasıl işleyeceğine dair bilgi verdi. Ersoy, hazırladıkları dilekçeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na teslim ettiklerini, bundan sonraki süreçte bakanlığın görevlendireceği müfettişlerin Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne gelerek konuya ilişkin incelemelere başlayacağını söyledi.

Dilekçeler Mevcut, Lüzum Görürsek Açıklarım

Sürgüne gönderilen işçilerin dilekçelerinin ve şikayetlerinin kendilerinde mevcut olduğunu ifade eden Ersoy, şimdilik çalışanları korumak adına bilgileri paylaşmadıklarını, ancak gerek görülmesi halinde kamuoyuyla paylaşmaktan geri durmayacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi