SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yılın ikinci yarısı için 6 aylık enflasyon farkı olan yüzde 24,73 zam uygulanırken, kök maaşı en düşük aylık olan 10 bin liranın altında kalanlar için ikinci bir iyileştirme yapılması amacıyla AK Parti kurmayları tarafından bir çalışma başlatıldı. İlk toplantı dün Ankara'da gerçekleştirildi. Bugün ise AK Parti’den en düşük emekli maaşına zam düzenlemesiyle ilgili açıklama geldi.

TBMM'de Hayvan Hakları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına zam düzenlemesi hakkında sorulan soruya yanıt verdi.

Tarih verdi

Güler, çalışmanın henüz tamamlanmadığını ve hafta başında netleşebileceğini söyleyerek, "Önümüzdeki hafta başında açıklarız." dedi.

Yumurtada ‘Son tüketim tarihi’ kalkıyor mu? Yetkili isimden çarpıcı açıklamalar! Yumurtada ‘Son tüketim tarihi’ kalkıyor mu? Yetkili isimden çarpıcı açıklamalar!

Bu açıklamadan sonra, düşük emekli maaşına yapılacak zammın detaylarının önümüzdeki hafta başında netleşmesi bekleniyor. Emekliler ve kamuoyu, düzenlemenin sonuçlarını merakla bekliyor.

Kaynak: Haber Merkezi