Fatih'te, Edirnekapı surlarından atlayarak intihar eden 19 yaşındaki Semih Çelik'in intiharından önce işlediği cinayetlere ilişkin polis ekiplerinin yürüttüğü incelemeler sürüyor. Çelik'in öldürdüğü İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil cinayetlerine dair delil arayışı kapsamında, zanlının telefon ve bilgisayar kayıtları detaylı olarak incelendi.

Silinen Veriler

Polis ekipleri, Semih Çelik'in kullandığı elektronik cihazları inceledi. Çelik'in bilgisayarında İkbal Uzuner’i öldürmekten ve intihar planından bahsettiği bir video tespit edildi. Ancak, bu video dışındaki tüm verilerin silindiği belirlendi. Henüz Ayşenur Halil'in telefonuna erişilememişken, İkbal Uzuner’in telefonunda olaya dair net bir bulguya ulaşılamadı.

Bursa’da günlerdir her yerde aranıyordu! Yaşlı adamın cansız bedeni yol kenarında bulundu Bursa’da günlerdir her yerde aranıyordu! Yaşlı adamın cansız bedeni yol kenarında bulundu

HTS Kayıtlarında Cinayet Bağlantısı Yok

Semih Çelik'in telefon görüşmelerine ait HTS kayıtları da incelendi. Bu incelemelerde cinayetlerle doğrudan ilişkili bir veri ya da bağlantıya ulaşılamadığı bildirildi. Polis ekiplerinin olayla ilgili teknik incelemeleri devam ediyor.

'Ayin' İddialarına Polis Açıklaması

Sosyal medyada ortaya atılan ve Çelik ile cinayet mağdurlarının Florya'da ayin veya ritüellere katıldıkları iddiaları, polis tarafından dikkate alındı. Ancak yapılan araştırmalarda, bu kişilerin herhangi bir ayin ya da ritüele katıldığına dair bir bulguya rastlanmadı. Polis ekipleri, bu iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

Cinayet ve İntihar Olayının Detayları

Semih Çelik, 4 Ekim'de Eyüpsultan ve Fatih'te, 19 yaşındaki Ayşenur Halil ile İkbal Uzuner’i öldürdükten sonra Edirnekapı'daki surlardan atlayarak intihar etmişti. Olayla ilgili soruşturma ve incelemeler tüm yönleriyle sürüyor.


 

Kaynak: AA