Dini ritüel için girdikleri nehirde boğuldular: 37’si çocuk 46 kişi hayatını kaybetti Dini ritüel için girdikleri nehirde boğuldular: 37’si çocuk 46 kişi hayatını kaybetti

İran'da, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail’in Beyrut’ta düzenlediği saldırıda ölmesinin ardından ulusal yas ilan edildi. İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, bu kararı resmi olarak duyurdu.

Hamaney, Nasrallah’ın şehit olduğunu belirterek, "Beyrut’ta evleri yıkılmış, perişan olmuş savunmasız Lübnanlıları ve zulüm görmüş Filistin halkını korumaya çalışırken hayatını kaybetti," dedi. Ayrıca, Nasrallah’ın yıllar süren mücadelesinin boşa gitmeyeceğini vurguladı. Hamaney, İsrail saldırılarının Hizbullah’ı yok edemeyeceğini ve direniş azminin daha da artacağını ifade etti.

Hamaney, “Şehit Nasrallah’ın kanı yerde kalmayacak,” diyerek, şehidin ailesine, direniş cephesine ve tüm İslam ümmetine başsağlığı diledi. İran İslam Cumhuriyeti’nde 5 gün ulusal yas ilan edilmesi, bölgedeki gerginliğin artmasına neden olabilirken, direnişin güçlenerek devam edeceği mesajı verildi.

Kaynak: İHA