ODTÜ Ülkem Kolejinde “Ailem Okula Başlıyor” etkinliği gerçekleşti. Okulun 1. sınıf öğrencilerinin velileri, yapılan aile etkinliğinde öğrencilerin bir gününü nasıl geçirdiğini gözlemlediler. Güne ısınma etkinliğiyle başlayan velilere sınıf öğretmenleri ve İlkokul Psikolojik Danışmanı Melek Daşdelen eşlik etti. Velilerin 1. Sınıf sürecinde yaşadıkları benzer ve farklı duyguları keşfetmeleri, düşüncelerini paylaşmaları oyun yoluyla gerçekleşti.

Veliler Öğrenci Oldu

Seminerin 1. Oturumu 1. Sınıf sınıf öğretmenleri Damla Yılmaz, Aydan Keskin, Hanife Saha, Tuğba Selvi, İrem Molla ve Eda Karakuvalık ile beraber okuma yazma sürecinde doğru rehberlik edebilmeleri için örnek bir ders anlatımı ile başladı. Harf öğretimi sürecinde kullanılan yöntem ve tekniklerden bahsedilerek çeşitli etkinliklerle zevkli bir öğrenme ortamı oluşturulup velilerin sınıf içindeki ders sürecini deneyimlemesi sağlandı. Öğrenci olan veliler eğlenerek empati kurdular.

Bakan Bak duyurdu… Burs ve kredi başvuruları başladı! Bakan Bak duyurdu… Burs ve kredi başvuruları başladı!

Hem Eğlendiler Hem Öğrendiler

Seminerin 2. Oturumu Ülkem Koleji Spil Konferans Salonunda devam etti. Veliler, okulun 1. Sınıf İngilizce öğretmenleri Tuğçe Çakal, Sevgi Doğan, Sefer Ahmet Taşçı, Yağmur Pamuk tarafından simüle edilen bir İngilizce dersine de katılım sağlayarak derslerin nasıl işlendiğini deneyimlemiş oldular. Ardından 1. Sınıflar İlkokul Psikolojik Danışmanı Melek Daşdelen, öğrencilerin 6-7 Yaş Gelişim Dönemi Özelliklerini paylaşarak çocuklarla kurulan iletişimin önemi ve bu iletişimde anne-baba tutumlarının iletişime nasıl yön verdiğini aktardı.

Veliler, okuma yazma sürecinin başlamasıyla yaşanılan ve karşılaşılabilecek durumlar hakkında “Ödevler” başlığı altında bilgilendirildi. Ödevlerin gerekliliği, ödev yapmada yardım etmenin derecesi, ödev sorumluluğunun kazandırılması hakkında bilgi ve yöntemler paylaşıldı. Seminerimiz, çocukların aile dinamiği içerisinde anne babalarını model alma davranışında farkındalık oluşturmak amacıyla paylaşılan “Armut Dibine Düşer” sunumuyla sonlandı.

Ailem Okula Başlıyor etkinliğinde hem eğlenen hem de önemli bilgiler öğrendiklerini ifade eden ailelerimiz, çocuklarının eğitimine dair edindikleri bilgilerle dolu bir şekilde okuldan ayrılmaları etkinliğin başarısını ve veli katılımının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Haber merkezi