Zorlu Enerji, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı son bildirimde, planlanan sürdürülebilirlik bağlantılı tahvil ihracı ile ilgili önemli gelişmeleri duyurdu. 10 Ekim 2024 tarihinde yapılan özel durum açıklamasının ardından, şirket, uluslararası piyasalarda nitelikli yatırımcılara sunulmak üzere tasarlanan tahviller için talep toplama sürecini tamamladı.

Zorlu Enerji, toplam nominal değeri 800 milyon ABD Doları olan ve vadesi 5,5 yıl olarak belirlenen sürdürülebilirlik bağlantılı tahviller ihraç etmeyi planlıyor. İhraç edilecek tahviller, üçüncü yıldan itibaren her altı ayda bir 45 milyon ABD Doları tutarında geri ödeme yapılacak ve vade sonunda toplam 575 milyon ABD Doları tutarında itfa edilecek.

Satış işlemlerinin, ihraç sözleşmesinin imzalanması ve Sermaye Piyasası Kurulu'ndan alınacak onay ile birlikte 23 Ekim 2024 tarihinde tamamlanmasını bekleniyor.

 

Zorlu Enerji’den KAP’a Bildirim!

Zorlu’dan KAP’a yapılan bildirim ise şöyle:

Kredi kartlarından 750 TL’lik kesintiyle ilgili flaş gelişme! Kredi kartlarından 750 TL’lik kesintiyle ilgili flaş gelişme!

“10 Ekim 2024 tarihli özel durum açıklamamıza istinaden Şirketimiz tarafından "Rule 144A" ve/veya "Regulation S" formatında yurt dışında nitelikli yatırımcılara satılmak üzere ihraç edilmesi planlanan sürdürülebilirlik bağlantılı tahviller için talep toplama süreci tamamlanmıştır. İhraç edilecek tahvillerin nominal değeri 800.000.000 ABD Doları ve vadesi 5,5 yıl olarak belirlenmiştir. İhraç edilecek tahviller, üçüncü yıldan itibaren her 6 ayda bir 45.000.000 ABD Doları tutarında ve vade sonunda 575.000.000 ABD Doları tutarında itfa edilecektir. Tahviller İrlanda Borsası'nda (Euronext Dublin) işlem görecektir. Satış işlemlerinin ihraca ilişkin sözleşmenin imzalanması ve Sermaye Piyasası Kurulu'ndan tertip ihraç belgesi onayının alınması ile birlikte 23 Ekim 2024 tarihinde tamamlanması beklenmektedir. İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.”

 

Kaynak: Haber Merkezi