Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak, Bloomberg HT'ye yaptığı açıklamalarda, şirketin yenilenebilir enerji kolu Zorlu Yenilenebilir ile ilgili halka arz planlarını değerlendirdi. Ak, piyasa koşullarının beklenenden uzun sürdüğünü belirterek, halka arzın 2025 yılına ertelendiğini duyurdu.

Zorlu’dan Açıklama: Halka Arzı Önümüzdeki Yıla Erteledik

Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak yaptığı açıklamada, “Şu an tahvil piyasasını önceliklendirme kararı aldık. Dolayısıyla halka arzı önümüzdeki seneye ötelemiş olduk. ‘Yapar mıyız?’ onu zaman gösterecek şimdiden kesin yapacağız demek doğru olmaz. Gerçekten de büyük bir ihraç yaptık, bundan sonra yapacağımız adımlarda biraz daha dikkatli ve daha farklı hareket edebiliriz” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca, Zorlu Enerji'nin eurobond ihracı hakkında da konuşan Ak, halka arzın gerçekleşmemesi durumunda bu kadar büyük bir borçlanma yapmayacaklarını vurguladı. Ak, “Geçen sene halka arz olsaydı, borçlanmayı gene yapardık ama 800 milyon dolara gitmezdik şartlar birazcık daha farklı olurdu. Daha düşük miktarda hareket ederdik. Biz elden başvuruları yaptık. SPK ile görüşmeleri yaptık ancak piyasa şartlarının beklediğimizden uzun sürdü dolayısıyla tamamlayamadık” dedi.

Sürücüler dikkat! Salı gününden itibaren geçerli olacak Sürücüler dikkat! Salı gününden itibaren geçerli olacak

 

Kaynak: Haber Merkezi