AK Parti 7 Ekim’de yapacağı büyük kongre öncesi iller çapında yaptığı yenileme çalışmasına Manisa ilini de dahil etti. AK Parti Genel Merkezi İl Başkanı Salih Hızlı başkanlığında yeni bir yönetim oluşturabilmek için mevcut yönetim kurulunun istifasını istedi. İl yönetim kurulundan da istifalar verildi. Başkan Hızlı yerel seçim öncesi yönetimi önümüzdeki günlerde yenileyecek. Manisa’da Cumhur İttifakının AK Parti teşkilatı yerel seçimlere yenilenmiş ve heyecanı yüksek bir kadro ile planlıyor anladığım kadarıyla. AK Partide hedef yerel seçimlerde elinde bulunan belediyeleri korumak ve sayısını arttırmak olacaktır. Bugün AK Parti Grupbaşkanvekili Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu’ndan AK Parti ile ilgili yeni bilgiler alabileceğimi umut ediyorum.

AKHİSAR’DA ÖMER İŞÇİ

AK Partide yerel seçimlerde Akhisar’da belediye başkan adayı olarak Ömer İşçi’nin de gösterilme ihtimalinin yüksek olduğu görülüyor. Ben mevcut İl Başkanı Salih Hızlı’nın Akhisar’da tekrar belediye başkan adayı gösterileceğini tahmin ederken AK Parti Genel Merkezinin Manisa teşkilatının yenilenmesinde Başkan olarak Salih Hızlı ile yapılmasına karar verince Salih Hızlı ile ilgili tahminim sona ermiş oluyor. AK Parti kulislerinde geçen yerel seçimlerinde de Akhisar Belediye Başkanlığı için uzun süre ismi geçen AK Parti ikinci başkanlık görevini yürüten Ömer İşçi’nin 2024 yerel seçimlerinde Akhisar’dan AK Partinin belediye başkan adayı gösterilmesi her geçen gün kuvvetlendiği bilgisi bana ulaştı. Kendisini tanırım. İnşallah aday gösterilir. Ömer İşçi’nin Akhisar kentinde toplum karşısında bir karşılığı bir hayli fazla.

YEREL SEÇİMLER ÖNE ÇEKİLEBİLECEK GİBİ GÖRÜLÜYOR

CHP’de kurultay kavgaları devam ederken Cumhur İttifakı yerel seçimlerin hazırlıklarına her geçen gün hız veriyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan Amerika seyahatinden döndükten sonra ve 7 Ekim’de yapılacak büyük kongre bitimi sonunda bütün planları yerel seçimlerde büyük başarı kazanmak olacaktır. 2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerin 11 Mart ayında Ramazan ayının başlaması nedeni ile 3 Mart veya Şubat ayı içinde yapılması çalışmalarının başkentte sürdüğünü öğrendim. Her şey AK Parti’nin 7 Ekim’de yapılacak büyük kongresinden sonra belli olacağını söyleyebilirim.

İYİ PARTİ 81 İLDE ADAY GÖSTERECEK Mİ?

Bu yerel seçimlerde Cumhur İttifakı birlikte girerken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Yerel seçimlerde 81 ilde aday göstereceğiz. Hatta 2028 genel seçimlerinde tek başımıza gireceğiz” açıklamasını yaptı. CHP kurultayında sandıktan Kemal Kılıçdaroğlu çıkarsa durum değişir mi bilmem. Manisa İYİ Parti Genel Başkan Akşener’in açıklamalarına göre hareket ederek adaylar üzerinde çalışmaya başladığı bilgisi de bana ulaştı. Yunusemre’de ilçe başkanı Tufan Akan Şehzadeler’de de İYİ Parti’den Ahmet Karadağ isimleri başkanlık için ön planda görülüyor.

CHP’DE BALABAN-ZEYREK İL BAŞKANLIĞI İÇİN YARIŞACAK

CHP’de hem kurultay hem de il seçimlerinin heyecanı yaşanıyor. Manisa il kongresinde Semih Balaban tekrar başkanlığa talip olduğunu açıklamıştı. Özgür Özel ile dirsek temasını devam ettiren Ferdi Zeyrek’te Salı günü parti binasında il başkanlığa adaylığını açıkladı. Her ikisine de hayırlı olsun diyorum. CHP’nin Manisa il kongresi Pazar günü kapalı spor salonunda yapılacak. Kavgasız gürültüsüz geçmesini de temenni ediyorum. Bunu için gerekli tedbirlerin alındığını özel güvenlik birimlerinin oluşturulacağını öğrendim. CHP Manisa il kongresinin ilginin büyük olacağı söyleniyor. Nasıl ilgi olmasın? Özgür Özel’in memleketinde il başkanlığı için Balaban ve Zeyrek yarışacak. Kongrenin renkli geçeceği bir gerçek. İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer başta olmak üzere birçok büyükşehir belediye başkanı ve Ankara Genel Merkezinden parti yetkililerinin bu kongreye katılacağı bilgileri bende mevcut. Merakla bekliyorum. Kılıçdaroğlu’nun adayı mı Özgür Özel’in adayı mı kazanacak Manisa il kongresinde?