Türk Standartları Enstitüsü 161 Personel Alacak! Türk Standartları Enstitüsü 161 Personel Alacak!

Ekonomik verilerin dalgalanacağı bir döneme girildiği belirtiliyor. Uzmanlar, Aralık ayında mortgage kredileri, konut satışları ve işsizlik başvurularında önemli değişiklikler yaşanacağını ifade ediyor. Bu süreçte ekonominin zorluklarla karşı karşıya kalacağı ve altın fiyatlarında da düşüşlerin süreceği öngörülüyor.

Ons altının 2.580-2.680 dolar bandında hareket etmesi bekleniyor. Şu anki ons altın fiyatı ise 2.628 dolar seviyelerinde işlem görmekte. Uzmanlar, ons altındaki düşüşlerin gram altın fiyatlarına da yansıyacağını belirtiyor.

Gram altın, serbest piyasalarda 3.015 TL seviyesine kadar gerilemiş durumda. Uzmanlar, yıl sonu için gram altının 3.000-3.500 TL aralığında olacağı tahmininde bulunuyor.

Ayrıca, ABD'de açıklanan enflasyon verisinin aylık bazda 0,2 oranında artarak yıllık bazda yüzde 2,4'e gerilediği kaydedildi. İşsizlik başvurularının da 2023'ün Ağustos ayından itibaren en yüksek seviyesine ulaştığı ifade ediliyor. Uzmanlar, bu durumun ekonomik göstergelerdeki türbülansı artıracağını ve Aralık ayında daha büyük dalgalanmaların yaşanabileceğini vurguluyor.

Kademeli alım stratejisiyle yatırımcıların, altın alımlarını yönetmelerinin gerektiği tavsiye ediliyor. Uzmanlar, bu süreçte yatırımcıların dikkatli olmaları ve piyasa koşullarını yakından takip etmeleri gerektiğini belirtiyor.

Not: Yatırım Tavsiyesi Değildir. 

Kaynak: Haber Merkezi