Bayram öncesi Kula’da başladı yangınlar aslında… O yüzden yazımın başlığı biraz eksik görülebilir. Ancak bayramdan sonra ardı ardında yaşadık yangın felaketini.

Sıcak hava zaten malum, nefes aldırmıyor da benim demek istediğim o değil…

Bayram öncesi Kula’da başladı yangınlar aslında… O yüzden yazımın başlığı biraz eksik görülebilir. Ancak bayramdan sonra ardı ardında yaşadık yangın felaketini.

Bayramın üçüncü günü Manisa’nın en güzel yerlerinden biri olan Spil Dağı’ndan dumanlar kabardı. Rakım yüksek, bölge rüzgarlı… Allah korudu o gün Spil’i…

Ekiplerin hızlı müdahalesi olmasa felaketin boyutu nerelere varırdı kim bilir. Sebebi de mangalmış bu arada haberlerde öyle okuduk.

Yani ne denir bilmiyorum. Spil’de zaten piknik için ayrılan yerler var, mangal yakılabilir. Neden illa ki canım ormanı tehlikeye atıyorsunuz? Anlamak gerçekten güç.

Dünden beri de Salihli yanıyor. 2 köy tahliye edildi. Daha bu gece yarısı ancak alabildik sevindirici haberi, ‘Kısmen kontrol altına alındı’ diye…

300 hektar alan olduğu söyleniyor yanan yerin, kesin rakam açıklanmadı ile daha.

Manisa’da durum böyle de başka yerler farklı mı?

Çanakkale var işte, günlerce yandı.

Ama bir yer daha var ki hem yürek yaktı hem de soru işaretlerini beraberinde getirdi.

Mardin-Diyarbakır sınırında ‘Anız yangını’ meydana geldi. Yangın çok uzun süreler devam etmedi ancak tam 11 can aldı.

Ürünlerini hayvanlarını kurmak isteyenler canlarından oldu. 500’e yakın da hayvan telef oldu. Hububat zararının ne kadar olduğunu tahmin etmek zor.

Yangının PKK’lılar tarafından çıkarıldığını iddia edenler oldu, elektrik kaynaklı olduğunu iddia edenler oldu. Bunu soruşturmanın sonucu gösterecek.

Hainlerin daha önce bu tür eylemler yapmışlığı var, bunu da yapmışlar mıdır? ‘Yapmamışlardır’ demek çok da kolay değil.

Devletimiz büyüktür, bulacaktır sorumlularını…

İnşallah yaşadığımız bu felaketler bir an önce sona erer ve bir daha tekrarlanmaz…

Bunun için de en büyük görev yine bize düşüyor. Benden demesi…