Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 23 Mart 2023 gecesi yaşanan korkunç olay, 45 yaşındaki Murat R.’nin 10 yaşındaki oğlu Yunus Emre ve 13 yaşındaki kızı Beril Yağmur’u boğarak öldürmesiyle başladı. Şüpheli bir şekilde sokakta dolaşırken polis tarafından fark edilen Murat R., çocuklarını öldürdüğünü itiraf ederek evine yönlendirdi. Olayın detayları ve ardından yazdığı mektup, hem kamuoyunu derinden sarstı hem de mahkemeye taşındı.

“Çocuklarımı Cennete Gönderdim”

Olay gecesi polis tarafından sokakta dengesiz hareketler sergilerken fark edilen Murat R., "Çocuklarımı cennete gönderdim" ifadeleriyle dikkat çekti. Bu sözler üzerine polis ekipleri şahsın Esentepe Mahallesi'ndeki evine giderek, çocukların cansız bedenlerini buldu.

YouTube çöktü mü? YouTube neden açılmıyor? YouTube çöktü mü? YouTube neden açılmıyor?

Olay sonrası gözaltına alınan Murat R., 5 aylık bir süre boyunca ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde tedavi gördü. Tedavi süreci sonunda gelen Gözlem İhtisas Dairesi raporunda, Murat R.’nin cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi. Sanık, bu raporun ardından cezaevine gönderildi.

Cezai Ehliyeti Tam

Davanın Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen üçüncü celsesinde, sanık Murat R., SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Mahkemede okunan raporda, sanığın cezai ehliyeti tam olduğu bildirildi. Savcılık ve katılan vekilleri, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Sanık ise savunmasında, olay anını hatırlamadığını belirterek, "Psikologlar, yaşadığım olayı unuttuğumu söylüyor. Hala ilaçlarla tedavi görüyorum ve ömür boyu bu ilaçları kullanmam gerektiği söylendi. Olay gecesi eve 3 defa girip çıkmışım ama hiçbirini hatırlamıyorum" ifadelerini kullandı.

Yeni Rapor Bekleniyor

Mahkeme heyeti, Adli Tıp 4. İhtisas Kurulu'ndan sanığın cezai ehliyeti hakkında yeni bir raporun beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Mektup Yazmıştı

Mektupta, "Melek evlatlarım, artık sizi bu kötü dünyanın insanlarına emanet etmeyeceğim. Sizler meleksiniz ve hep içimde yaşayacaksınız. Benim için sizlerden ayrılmak ölüm gibi geliyor" gibi ifadeler yer aldı.

Kaynak: İHA