Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçen haftaki grup toplantısında PKK lideri Abdullah Öcalan'a yaptığı, "örgüte silah bırakma talimatı verip terörün bittiğini ilan etsin" çağrısını, bu haftaki grup toplantısında bir ileri aşamaya taşıdı. Bahçeli, "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM'de DEM Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz haftaki PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik yaptığı açıklamaları bu hafta bir adım ileri taşıdı. Bahçeli, Öcalan'ın örgüte silah bırakma çağrısı yapmasının ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) konuşmasını önerdi.

Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'nin 'Apo' çıkışına ilk yanıt: El yükseltiyorum ben de Kürtlere devlet teklif ediyorum Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'nin 'Apo' çıkışına ilk yanıt: El yükseltiyorum ben de Kürtlere devlet teklif ediyorum

CHP Lideri Özgür Özel, dün Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’ı Meclis’e çağırmasına karşılık,“El yükseltiyorum Devlet Bey, ben de Kürtlere devlet teklif ediyorum.” demişti.

“Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Sahibi Olmalarını Öneriyorum”

Özel bugün ise açıklamasını tekrarlayarak, “Sorun bir kişinin Meclis'te konuşması ile çözülemez. Kürtlerin yaşadığı sorunların sadece bir kişinin konuşmasıyla değil 86 milyonun temsilcilerinin konuşmasıyla çözülebilecektir. Siyasetin önüne açılmasıyla, kurulacak masaya 86 milyonun oturmasıyla çözülecektir. Kapalı kapılar ardında biz yaptık diyen anlayışla değil kürtlerin yaşadığı sorunları gören çözme iradesi gösteren bir anlayışı savunuyoruz. Biz üzerimize düşen ne varsa bunu yapacağız. Dün 'Kürtlere devlet vadediyorum' dedim. Ben Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti devletinin eşit, ayrımsız, kendilerini tamamen mensubu hissettikleri eşit vatandaşlığı kemiklerine kadar hissettikleri Türkiye Cumhuriyeti devletinin sahibi olmalarını öneriyorum.” dedi.

 

Kaynak: Haber Merkezi