Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şentürk Hoşgül Azerbaycan Medeniyet Merkezi'ne ziyaret gerçekleştirdi.

Azerbaycan Medeniyet Merkezi Başkanı ve Kültür Müsteşarı Samir Abbasov 'un ev sahipliğini yaptığı ziyarette, Azerbaycan Medeniyet Merkezi ile yapılabilecek ortak çalışmalar masaya yatırıldı.

Şentürk Hoşgül, Medeniyet Merkezi Başkanı Abbasov'a Kültür ve Sanat şehri olma yolunda ilerleyen, Şehzadeler şehri Manisa hakkında bilgiler verip, aynı zamanda mesir macunu takdim etti.

Manisa'da "Yuntdağı Yöresel Ürünler Pazarı" açıldı Manisa'da "Yuntdağı Yöresel Ürünler Pazarı" açıldı

Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren Azerbaycan Medeniyet Merkezinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini, memnuniyet duyduklarını ve gayet başarılı bulduklarını belirten Hoşgül, misafirperverliği için Azerbaycan Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Samir Abbasov'a teşekkür etti.

TÜRK DÜNYASI MATBUAT SEMPOZYUMU DÜZENLENECEK

15 - 17 Eylül tarihlerinde Azerbaycan Medeniyet Merkezi tarafından İzmir ve İstanbul da Azerbaycan Kültür ve Sanat Günleri düzenleneceğinden bahseden Hoşgül, aynı takvim içerisinde İzmir’de Ege Üniversitesi’nde düzenlenecek olan ve Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği'ne bağlı Azerbaycan Medeniyet Merkezinin bünyesindeki Devlet Sanatçıları ve Halk dansları ekiplerinin de yer alacağı bilgisini verdi. Türk Dünyası Matbuat Sempozyumu'na ilgililerini, dernek üyelerini ve hemşehrilerimizi özellikle davet ediyoruz diyen Şengül; ”Sempozyumun açılış oturumunu bu yıl içerisinde kaybettiğimiz, derneğimizin onursal üyesi, Doç. Dr. İrfan Murat Yıldırım adını taşımaktadır. Bu vesile ile bu sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese başta düzenleme Kurulu Başkanı Doç Dr. Yılmaz Özkaya'ya teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber merkezi