Türkiye'de son günlerde etkili olan sağanak yağışlar, yerini güneşli ve sıcak havaya bırakıyor. Birçok ilin sağanak yağışa teslim olduğu bazı bölgelerde de taşkınlar görüldüğü bu dönemde, vatandaşlar tekrar artan sıcaklıklar karşısında endişe ve merak içinde.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından hava durumuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Eylül yağmurlarının geride kaldığını ve yaz sıcağının geri döndüğünü belirten Şen, önümüzdeki günlerde mevsim normallerinin üzerinde sıcak hava yaşanacağını vurguladı.   

2471964856

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu’nda konuşuyor Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu’nda konuşuyor

Manisa Dahil 5 İli Uyardı: “Pastırma Sıcağı Değil!”

Hafta sonu Aydın, Manisa, Muğla, Hatay ve Adana gibi illerde aşırı sıcakların etkili olacağını söyleyen Şen, bu sıcakların "pastırma sıcağı" olarak tanımlanamayacağını da ifade etti.

Eylül yağmurları gidiyor, yaz sıcağı geliyor. Birçok ilde sağanak yağış etkili olmuş, bazı bölgelerde ise taşkınlar görülmüştü. Önümüzdeki günlerde ise mevsim normallerinin üzerinde sıcak hava yaşanacak. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından hava durumuna ilişkin değerlendirmede bulundu. Hafta sonu yurtta sıcakların artarak yaz değerlerine ulaşacağını söyleyen Şen, bu sıcakların 'pastırma sıcağı' olmadığının da altını çizdi.

66F17B86B4266772 W1200Xh675

Prof. Dr. Orhan Şen, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Prof. Dr. Orhan Şen, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Yaz geri geliyor. Bugünden itibaren sıcaklıklar artmaya başlıyor. İç ve doğu bölgelerde ortalamanın altına inen sıcaklıklar üstüne çıkacak. Hafta sonu yurtta daha da artarak yaz değerlerine ulaşacak."

Ayrıca Şen, pastırma sıcaklarının Kasım ayında gece sıcaklıklarının düşmesiyle ortaya çıktığını ve öğle ile gece arasında 20 derece civarında fark olması gerektiğini belirtti.

Uzmanlar, sıcak havaların etkisini artıracağı bu günlerde vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Sıcakhava

Editör: Nuray Bozkurt