Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir canlı yayında asgari ücret ve istihdam konularında önemli açıklamalarda bulundu. Işıkhan, asgari ücret belirleme sürecinin işçi ve işveren temsilcileriyle birlikte yürütüleceğini belirterek, Aralık ayı başında görüşmelere başlanacağını duyurdu.

TÜİK verilerine atıfta bulunan Bakan Işıkhan, işsizlik oranının 16 aydır tek haneli seviyelerde olduğunu ve Ağustos ayında %8.5 olarak gerçekleştiğini belirtti. Kadın ve genç istihdamına yönelik politikaların önemine değinen Işıkhan, özel sektörle işbirlikleri sayesinde 600 bine yakın kişinin iş piyasasına katıldığını ifade etti.

“Aralık Ayında Başlatacağız”

Ayrıca, asgari ücretle ilgili sürecin erken başlatıldığını ve bu konunun sadece hükümetin değil işçi ve işveren taraflarının ortak kararı olduğunu vurgulayan Bakan Işıkhan, şu ifadeleri kullandı:

İslam Memiş, "Altın için ne yapardım?" sorusunun cevabını verdi İslam Memiş, "Altın için ne yapardım?" sorusunun cevabını verdi

"Asgari ücret sürecine erken başlamış olduk. Cumhurbaşkanımızın sıklıkla ifade ettiği gibi vatandaşların hayat standartlarını yükselmek için politikalar sağlıyoruz. Bakanlık olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Asgari ücrette hükümet olarak tek başımıza karar verdiğimiz konu değil. Aralık ayının başında işçi, işveren temsilcileriyle süreci başlatacağız.

Kapsamlı şekilde işgücünün taleplerini karşılayacak oranları hep birlikte istişarede bulunarak gündeme getiriyorlar. En son kararı asgari ücret tespit komisyonu belirledikten sonra maksimum faydayı elde edecek noktada asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz. Asgari ücreti nominal olarak 90 katına çıkardık. Asgari ücretle ilgili destek veriyoruz, 700 liraya çıkardık bu rakam çok önemli."

Editör: Nuray Bozkurt