Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 79. oturumunda konuşma yaptı. Katılımcılara ve dünyaya BM Genel Kurulu’ndan hitap eden Erdoğan, Batı ülkelerinin Müslüman halklara yönelik ikircikli tavrına, Gazze’deki insanlık dramına karşı tutumuna ve yükselen İslamofobi ile BM’nin yapısal sorunlarına dikkat çekti.

Arslan’dan Özel’e “Proje Çocuk!” Mansur Yavaş: Sil bu tweeti Arslan’dan Özel’e “Proje Çocuk!” Mansur Yavaş: Sil bu tweeti

Bülent Arınç Teşekkür Etti

Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmanın önemine dikkat çeken Bülent Arınç, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını övgüyle değerlendiren Arınç, konuşmanın önemli ve takdire şayan olduğunu ifade etti.

Arınç,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Batı ülkelerinin Müslüman halklara karşı ikircikli tutumunu, Gazze’de yaşanan insanlık dramını ve yükselen İslamofobi’yi cesurca dile getirdiğini vurguladı. Ayrıca, Birleşmiş Milletler’in yapısal sorunlarına da değinerek, Erdoğan’ın bu konuları yüksek perdeden ele almasının cesaret verici olduğunu belirtti.

Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a adalet, merhamet ve vicdan konularındaki etkili duruşu için teşekkür etti.

Kaynak: Haber Merkezi