Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü doktora programından mezun olan Dr. Öğretim Üyesi Ergün Metin, Prof. Dr. Oğuz Karadeniz danışmanlığında yazdığı Türkiye’de Tarımda Bağımsız Çalışanların Sosyal Güvenliği: Manisa Örneği başlıklı teziyle Mülkiyeliler Birliği tarafından düzenlenen Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülleri programında “Övgüye Değer Kategorisi”nde ödül aldı.

TEZ İÇİN 446 ÇİFTÇİ İLE GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİ”

Konuya ilişkin açıklama yapan Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Karadeniz şunları söyledi: “Bölüm olarak, kalkınma planlarında yer alan sosyal politika ile ilgili alanlarda Türkiye’nin kalkınmasına bilimsel çalışmalar ile katkıda bulunmak ve politika yapıcılara yol göstermek amacıyla akademik çalışmalar yapıyoruz. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerimizin de bu alanlarda çalışma yapmalarını teşvik ediyoruz. Nicel ve nitel yöntemlerle alan çalışmaları yapıyor, ayrıca sosyal politika alanında yenilikçi çözümler üretmek için karşılaştırmalı hukuktan da yararlanıyoruz. 

Kıymetli doktora öğrencimiz ve meslektaşımız Dr. Ergün Metin, doktora tezinde çiftçilerin sosyal güvenliğini Türkiye ile farklı Avrupa ülkelerinin modelleri ile karşılaştırarak inceledi. Konu ile ilgili Manisa ilinin tüm ilçelerinde 86 mahallede farklı tarım ürünleri üreten toplam 446 çiftçi ile görüşme yaparak çiftçilerin sosyal güvenliği ile ilgili iyileştirmeye açık alanları belirledi ve konu ile ilgili sorunların çözümüne yönelik özgün bir model sundu.

Dr. Ergün Metin’i başarısından dolayı tebrik ediyorum. Alınan son ödül,  bölüm yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin aldığı yedinci, bölüm öğretim üyelerinin tez ve bilimsel çalışmaları ile beraber aldığı on beşinci ödüldür.

Manisa’nın Demirci İlçesindeki Doğalgaz Çalışmalarında Son Durum! Manisa’nın Demirci İlçesindeki Doğalgaz Çalışmalarında Son Durum!

Örnek akademik çalışmaları ile ülkemize, insanlığa ve bilime çok önemli katkılar sağlayan bölümümüzün kıymetli akademik personeline, öğrencilerimize, araştırma imkânlarını bizlere sağlayarak bu önemli başarıların elde edilmesini sağlayan Fakültemize ve Üniversitemize çok teşekkür ediyorum.”

Kaynak: Haber merkezi