Kış mevsiminin kapıda olduğu şu günlerde, sıcaklıkların nasıl seyredeceği merak konusu... İklim bilimci Okan Bozyurt, YouTube kanalında yaptığı tahminlerle dikkat çekti ve Kasım ayında "pastırma yazı" olarak bilinen sıcak bir dönemin yaşanacağını ifade etti.

Okan Bozyurt'tan Çarpıcı Tahminler

İklim bilimci Okan Bozyurt, 2024-2025 kış sezonuna dair tahminlerde bulunurken, Kasım ayında pastırma yazı yaşanacağını belirtti.

Bozyurt, El Nino’nun etkisiyle sıcaklıkların arttığını, bu yılın son iki yıla kıyasla daha yağışlı ve soğuk geçeceğini, özellikle Aralık ve Ocak aylarında mevsim normallerinin altında sıcaklıkların görülebileceğini dile getirdi. Ancak Kasım ayında pastırma yazıyla sıcaklık artışı bekleniyor.

Mimar Sinan Ayarı: Manisa'da yollar 96 saat trafiğe kapatıldı! Mimar Sinan Ayarı: Manisa'da yollar 96 saat trafiğe kapatıldı!

Pastırma Yazı Tarihleri Verildi

Bozyurt’un tahminlerine göre, 11-12 Kasım tarihlerinde başlayacak olan pastırma yazı, 20-25 Kasım'a kadar sürecek. Bu dönem boyunca hava sıcaklıkları, mevsim normalleri civarında seyredecek. Pastırma yazı, kış öncesi yaşanan kısa süreli sıcaklık artışı olarak bilinir ve genellikle Türkiye’nin birçok bölgesinde etkisini gösterir.

 

Kaynak: Haber Merkezi