Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Manisa'ya Acı Telefon Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Manisa'ya Acı Telefon

Başkan İksir, İYİ Parti lideri Dervişoğlu’nun, Danıştay’a giderek mültecilerin vatandaşlıklarının iptali için dilekçe vermesinin ardından, kapalı nüfus sayımının önemine dikkat çekerek, “ Amacımız 3 Kasım 2024 tarihinde sokağa çıkma yasağı ilan edilerek bir nüfus sayımının yapılması ve ülkemizin güvenlik probleminin bir nebze de olsa azaltılmasıdır” dedi.

“3 Kasım Tarihinde Kapalı Nüfus Sayımı Talep Ediyoruz”

 İYİ Partili İksir, sığınmacı sorununun toplumsal yapıyı ve toplum güvenliğini tehdit ettiğini belirterek,  “Bildiğiniz gibi, ülkemize son yıllarda kontrolsüz bir şekilde gelen yabancı ve sığınmacı akını, toplumsal yapımızı ve güvenliğimizi derinden sarsmıştır. Maalesef, bu sığınmacılardan kaynaklanan ahlaksızlıklar, suç oranlarındaki artış ve sosyal dengelerimizde oluşan bozulmalar, artık görmezden gelinemeyecek bir boyuta ulaşmıştır. İYİ Parti olarak, Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu’nun liderliğinde bu tehlikeye karşı uzun zamandır mücadele ediyoruz. Sayın Genel Başkanımız, geçtiğimiz grup toplantısında son derece cesur bir adım atarak, 3 Kasım tarihinde ülke genelinde bir nüfus sayımı yapılmasını ve bu süreçte sokağa çıkma yasakları uygulanmasını gündeme getirmiştir. Bu sayımın amacı, gerçek nüfusumuzu ortaya koyarak, sahte vatandaşlık verilmiş yabancıların tespit edilmesi, bu kişilere verilen vatandaşlıkların iptali ve bu sayede yükselen suç oranlarında düşüşün sağlanması için gerekli hukuki sürecin başlatılmasıdır” dedi.

“Vatandaşlıkların İptali İçin Dava Açtık”

İYİ Parti olarak Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu önderliğinde kanunsuz olarak vatandaşlık verilen mültecilerin vatandaşlıklarının iptali konusunda dava açtıklarını belirten Başkan İksir, “Bu noktada, İYİ Parti olarak Danıştay ve İdare Mahkemeleri nezdinde açmış olduğumuz davalarla, bu vatandaşlıkların iptaline yönelik hukuki mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Amacımız, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının ucuzlatılmasına, değerinin düşürülmesine asla izin vermemek ve ülkemizdeki sessiz istilayı bitirmektir. Yabancıların kontrolsüz bir şekilde vatandaş yapılması, ulusal güvenliğimiz ve toplumsal düzenimiz açısından kabul edilemez bir durumdur” dedi.

“Milletimizin Güvenliği İçin Mücadelemiz Sürecek”

Sözlerinin sonunda hükümeti göreve çağıran İYİ Partili İksir sözlerini şu şekilde sonlandırdı,

“Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu, bu mücadelenin öncüsü olarak, partimizin kararlılığını ve halkımızın beklentilerini en yüksek sesle dile getirmektedir. Kendisi, hem milletimizin sorunlarına çözüm arayışında hem de ülkemizin birliğini ve dirliğini koruma konusunda cesur adımlar atmaya devam etmektedir. İYİ Parti olarak önerimiz 3 Kasım 2024 tarihinde sokağa çıkma yasağı ilan edilerek bir nüfus sayımının yapılması ve ülkemizin güvenlik probleminin bir nebzede olsa azaltılmasıdır. Bu konuda hükümeti derhal göreve çağırıyor ve milletimizin geleceği için gerekli adımların atılmasını istiyoruz. Bizler de İYİ Parti ailesi olarak, genel başkanımız önderliğinde bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. İYİ Parti Manisa teşkilatı olarak, bu hayati öneme sahip konuyu Manisalı hemşehrilerimize ve kamuoyuna daha güçlü bir şekilde duyurmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Muhabir: Didem ALTINAY